Salade van rauwe andijvie met gerookte kabeljauw
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2 stukkenkabeljauw (of 150 g skrei)
-
•sap van een halve grapefruit
-
2 stronkenwitlof
-
1 kropandijvie
-
1rode ui
-
2 elkerriemayonaise
-
•ingelegde uitjes (of zilveruitjes)
-
50 goude kaas
-
•harissa
-
1 dlneutrale olijfolie
-
1 teenknoflook
-
Benodigdheden•rookoven met wat rookmot
-
Maak een marinade van olijfolie, peper en zout, knoflook en het grapefruitsap. Marineer de kabeljauw gedurende 20 à 25 minuten.
-
Steek de rookoven aan en rook op lage temperatuur gedurende 15 minuten de vis. Gaar eventueel iets verder in de oven. (te lang roken geeft een bittere smaak)
-
Snijd de witlof in grote lange kwarten, inclusief het stronkje. Snijd de andijvie in kwarten en daarna in dunne reepjes, doe samen met de wiltof in een kom. Snipper een rode ui en doe het in de kom, samen met de ingelegde uitjes.
-
Maak een dressing van de inmaakazijn van de uitjes, doe er twee eetlepels kerriemayonaise bij. Roer goed door elkaar en voeg een klein dotje harissa toe. Kluts er olijfolie door, zodat het sausje wat dikker wordt.
-
Maak met een kaasschaaf vlokken van de oude kaas, voeg een handje toe aan de salade. Maak een diep bord op met een hand salade, doe daar wat kerriesaus overheen. Leg er een mooi stuk gerookte kabeljauw bovenop en serveer.
- Eet smakelijk!