Salade van zalm en kaffir limoen

Leon en biersommelier Fiona reizen naar Den Helder. Hier staat de bierbrouwerij van Tommie Sjef Koenen, een 23-jarige student. Hij maakt een gerechtje voor bij het bier: salade van zalm en kaffir.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

  • 200 g
    gerookte zalm
  • 1
    groene appel
  • 1
    sjalot
  • 1
    kaffir limoen
  • 1
    eetlepel witte wijnazijn
  • 1 dl
    olijfolie
  • wat diverse frisse slasoorten
  • wat wild bier azijn
  1. Snij de appel in kleine brunoise en snipper de sjalot

  2. Meng de azijn met de olie en rasp de kaffir limoen en voeg toe

  3. En voeg wat bierazijn toe. Meng het geheel tot een mooie vinaigrette.

     

  4. Voeg wat bierazijn toe. Meng het geheel tot een mooie vinaigrette.

     

  5. Was de slasoorten en zorg dat ze goed droog zijn.

     

  6. Dresseer de plakjes zalm mooi centraal in het bord.

     

  7. Bestrijk deze met de vinaigrette. Maak de salade licht aan en verdeel deze over de borden.

     

  8. Serveer met een glas wild bier.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.