Salade van zalm en kaffir limoen
Leon en biersommelier Fiona reizen naar Den Helder. Hier staat de bierbrouwerij van Tommie Sjef Koenen, een 23-jarige student. Hij maakt een gerechtje voor bij het bier: salade van zalm en kaffir.
Recept
Ingrediënten
-
200 ggerookte zalm
-
1groene appel
-
1sjalot
-
1kaffir limoen
-
1eetlepel witte wijnazijn
-
1 dlolijfolie
-
•wat diverse frisse slasoorten
-
•wat wild bier azijn
-
Snij de appel in kleine brunoise en snipper de sjalot
-
Meng de azijn met de olie en rasp de kaffir limoen en voeg toe
-
En voeg wat bierazijn toe. Meng het geheel tot een mooie vinaigrette.
-
Voeg wat bierazijn toe. Meng het geheel tot een mooie vinaigrette.
-
Was de slasoorten en zorg dat ze goed droog zijn.
-
Dresseer de plakjes zalm mooi centraal in het bord.
-
Bestrijk deze met de vinaigrette. Maak de salade licht aan en verdeel deze over de borden.
-
Serveer met een glas wild bier.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.