Salade van zalm en kaffir limoen

chef-kok
Leon Mazairac
Salade van zalm en kaffir limoen (30)
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
7 personen

Leon en biersommelier Fiona reizen naar Den Helder. Hier staat de bierbrouwerij van Tommie Sjef Koenen, een 23-jarige student. Hij maakt een gerechtje voor bij het bier: salade van zalm en kaffir.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • 200 g
    gerookte zalm
  • 1
    groene appel
  • 1
    sjalot
  • 1
    kaffir limoen
  • 1
    eetlepel witte wijnazijn
  • 1 dl
    olijfolie
  • wat diverse frisse slasoorten
  • wat wild bier azijn

Bereiding

  1. 1

    Snij de appel in kleine brunoise en snipper de sjalot

  2. 2

    Meng de azijn met de olie en rasp de kaffir limoen en voeg toe

  3. 3

    En voeg wat bierazijn toe. Meng het geheel tot een mooie vinaigrette.

     

  4. 4

    Voeg wat bierazijn toe. Meng het geheel tot een mooie vinaigrette.

     

  5. 5

    Was de slasoorten en zorg dat ze goed droog zijn.

     

  6. 6

    Dresseer de plakjes zalm mooi centraal in het bord.

     

  7. 7

    Bestrijk deze met de vinaigrette. Maak de salade licht aan en verdeel deze over de borden.

     

  8. 8

    Serveer met een glas wild bier.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!