Saotosoep
Chef-kok Sharon maakt Saoto! Een traktatie. Met Indonesische en Surinaamse invloeden is dit één van de rijkste soepen die je op tafel kan zetten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
4 lwater
-
1 kgkippenbouten
-
100 grlaos
-
2teentjes knoflook
-
1ui
-
200 grrijst
-
2 tlkurkuma
-
2takken citroengras
-
2salamblaadjes
-
3bouillonblokjes
-
1madame Jeanette
-
6eieren
-
300 grtaugé
-
1grote aardappel
-
1pakje rijst vermicelli
-
1bosje selderij
-
1bosje peterselie
-
6tomaten
-
3 dlzoute ketjap
-
•peper en zout
-
•kokosolie
-
Breng de kip aan de kook in een ruime pan met het water en voeg hier de laos, salamblaadjes, Madame Jeanette, ui, knoflook, een takje selderij en de bouillonblokjes aan toe. Kook dit net zolang tot dat het kippenvlees van het bot valt (2 a 3 uur).
-
Kook alvast de rijst volgens de verpakking. Kook ook de eieren.
-
Snij de zaadlijsten uit de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Doe dit in een kom en schenk daar 2dl ketjap bij.
-
Haal de madame Jeanette uit de pan en prak deze fijn in een kom. Voeg hier 1 dl ketjap aan toe.
-
Hak de peterselie en selderij fijn. Rasp met een mandoline de aardappel in julienne reepjes. Bak dit krokant in wat kokosolie.
-
Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Verwijder dan de botjes en het vel. Bak de stukjes kip in een hete koekenpan met wat kokosolie, de kurkuma en peper en zout.
-
Bak in wat kokosolie de rijstvermicelli rustig aan.
-
Nu kan de soep geserveerd worden: neem een kom en doe daar een ei in, wat taugé, wat van de aardappel, wat van de kip, een schepje van de tomatenblokjes, een beetje peterselie en selderij en als laatste de gebakken rijstvermicelli. Schenk de soep hier overheen. Serveer met de sambal van Madame Jeanette en ketjap en serveer de rijst er naast.
- Eet smakelijk!