Semifreddo met nootjes en kiwisaus

Semifreddo
4 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
377 personen
Het is bijna kerst en Sharon maakt het dessert: semifreddo met nootjes en kiwisaus. Een feestelijk toetje met een spoom van champagne, citroenijs en kersenlikeur.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
6
  • 4
    eieren
  • 500 ml
    slagroom
  • 100 g
    gemengde noten ongezouten wel gebrand
  • 100 g
    kristalsuiker
  • 1
    vanillestokje
  • 1
    sinaasappel
  • snufje zout
  • bakje eetbare bloemen
  • 100 g
    gemengde noten gezouten
  • kiwisaus
    4
    kiwi’s
  • 2 el
    poedersuiker
  • 1
    sinaasappel
  • spoom
    1 l
    champagne
  • eetbare rozenblaadjes
  • klein beetje crème de cassis
  • citroenijs (sorbet)
  • Benodigdheden
    staafmixer
  • keukenmachine
  • champagneglazen

Bereiding

  1. 1

    Splits de eieren in twee aparte kommen en klop de eiwitten met een snufje zout stijf. 

  2. 2

    Verwijder de eiwitten uit de kom en klop vervolgens het eigeel met de suiker tot een schuimig en luchtig geheel.

  3. 3

    Klop de slagroom stijf met de binnenkant van het vanillestokje. Hak de ongezouten noten fijn en spatel deze door het eigeelmengsel, samen met het rasp van de sinaasappel.  

  4. 4

    Spatel lepel voor lepel de slagroom door het eigeelmengsel. Voeg daarna het eiwit er lepel voor lepel aan toe. Bekleed een bakblik met vershoudfolie. Dit helpt om de semifreddo na het invriezen weer los te maken. Giet het mengsel in het bakblik en strijk het glad. Tik de vorm een paar keer op het werkvlak om luchtbellen te voorkomen. Dek het af met vershoudfolie en zet het ongeveer 4 uur in de vriezer tot het helemaal bevroren is. 

  5. 5

    Ga verder met het maken van de kiwisaus. Schil en hak de kiwi’s klein en plaats deze in een maatbeker samen met het sap van de sinaasappel en de poedersuiker. Mix dit met een staafmixer tot een egale saus.

  6. 6

    Maak de spoom. Giet een klein beetje crème de cassis, een bodempje, in de champagneglazen. Doe er een bolletje sorbetijs op, in dit geval citroen sorbetijs. Doe er als garnering een paar eetbare rozenblaadjes in. Giet vervolgens voorzichtig de champagne in het glas en je feestelijke spoom is klaar!


     

  7. 7

    Haal de semifreddo na ongeveer 4 uur uit de vriezer. Maak dit dessert af met eetbare bloemen, gemengde gezouten noten en de kiwisaus! 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!