Shakshuka met zelfgemaakt flatbread
Maak deze heerlijke shakshuka van Ramon Brugman! Binnen 30 minuten op tafel.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Shakshuka4grote tomaten
-
2rode paprika
-
1grote ui
-
2 tenenknoflook
-
•olijfolie
-
1rode peper
-
1 tlkomijnpoeder
-
1 tlpaprika poeder
-
•verse peterselie
-
1citroen
-
4eieren
-
•zout en peper
-
Flatbread250 gzelfrijzend bakmeel
-
250 mldikke yoghurt
-
1 tlzout
-
1/2 tlbakpoeder
-
We beginnen met het snijden van de ui en de knoflook. Deze snij je heel fijn en zet je aan in een beetje olijfolie.
-
Snij de paprika in slierten en voeg die bij de ui en de knoflook. Bak het geheel even goed aan en voeg dan de specerijen toe.
-
Terwijl de pan pruttelt snij je de tomaten in blokjes en de peper in ringen. Dit voeg je toe aan de pan. Vervolgens knijp je een citroen uit over de pan en voeg je wat peper en zout toe. Dit laat je een paar minuutjes zachtjes koken tot een saus.
-
Maak vier kleine kuiltjes in de saus en tik daar voorzichtig een ei in. Laat het ei in tien minuten garen in de tomatensaus.
-
Terwijl de eieren in de shakshuka staan te garen gaan we verder met het maken van het flatbread.
-
Doe alle ingredienten in een kom en kneed alles in ongeveer zes minuten tot een glad en soepel deeg. Dek het af met een vochtige theedoek en laat het zo’n 15 minuten rusten.
-
Rol het deeg uit. Heb je geen deegroller? Een fles wijn of een fles olijfolie kan natuurlijk ook. Gebruik een pan met een dikke bodem of slinger de barbecue aan.
-
Bak twee a drie minuten per kant en leg ze dan op een bord.
-
Haal de shakshuka van het vuur en serveer met de versgebakken flatbread.
- Geniet van de shakshuka met zelfgemaakt flatbread!