8 minuten

Shakshuka met zelfgemaakt flatbread

Maak deze heerlijke shakshuka van Ramon Brugman! Binnen 30 minuten op tafel.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Shakshuka
    4
    grote tomaten
  • 2
    rode paprika
  • 1
    grote ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • olijfolie
  • 1
    rode peper
  • 1 tl
    komijnpoeder
  • 1 tl
    paprika poeder
  • verse peterselie
  • 1
    citroen
  • 4
    eieren
  • zout en peper
  • Flatbread
    250 g
    zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml
    dikke yoghurt
  • 1 tl
    zout
  • 1/2 tl
    bakpoeder
  1. We beginnen met het snijden van de ui en de knoflook. Deze snij je heel fijn en zet je aan in een beetje olijfolie.

  2. Snij de paprika in slierten en voeg die bij de ui en de knoflook. Bak het geheel even goed aan en voeg dan de specerijen toe.

  3. Terwijl de pan pruttelt snij je de tomaten in blokjes en de peper in ringen. Dit voeg je toe aan de pan. Vervolgens knijp je een citroen uit over de pan en voeg je wat peper en zout toe. Dit laat je een paar minuutjes zachtjes koken tot een saus.

  4. Maak vier kleine kuiltjes in de saus en tik daar voorzichtig een ei in. Laat het ei in tien minuten garen in de tomatensaus.

  5. Terwijl de eieren in de shakshuka staan te garen gaan we verder met het maken van het flatbread.

  6. Doe alle ingredienten in een kom en kneed alles in ongeveer zes minuten tot een glad en soepel deeg. Dek het af met een vochtige theedoek en laat het zo’n 15 minuten rusten.

  7. Rol het deeg uit. Heb je geen deegroller? Een fles wijn of een fles olijfolie kan natuurlijk ook. Gebruik een pan met een dikke bodem of slinger de barbecue aan.

  8. Bak twee a drie minuten per kant en leg ze dan op een bord.

  9. Haal de shakshuka van het vuur en serveer met de versgebakken flatbread.

  10. Geniet van de shakshuka!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.