7 minuten

Sharon bakt chocolade muffins

Chocolade alert! Chef-kok Sharon de Miranda maakt chocolademuffins met ganache en knapperige kaneelstengels. Dit is een gemakkelijk en vlot recept, dus verwarm de oven maar vast voor.

Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

  • Voor de muffins:
    300 gram
    bloem
  • 1 tl
    bakpoeder
  • 100 gram
    basterdsuiker
  • 1
    rijpe banaan
  • 120 gram
    roomboter (op kamertemperatuur)
  • 250 ml
    melk
  • 2
    eieren
  • 100 gram
    pure chocolade
  • 1
    sinaasappelrasp
  • Voor de ganache:
    100 ml
    slagroom
  • 100 gram
    pure chocolade
  • 25 gram
    roomboter
  • Voor de kaneelstengels:
    3
    plakjes bladerdeeg
  • 1 el
    suiker
  • 1 tl
    kaneelpoeder
  • 1
    geklutst ei
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Meng de suiker, bloem en de bakpoeder door elkaar. Meng de boter, melk en de eieren er ook door.

  3. Hak de chocolade fijn en roer deze samen met de sinaasappelrasp door het beslag. Prak de banaan fijn met een vork en roer door het beslag.

  4. Vul de muffinvormpjes met het beslag en bak de muffins 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Check met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Als deze droog zijn, dan zijn ze goed (anders nog even doorbakken). 

  5. Verwarm de slagroom voor de ganache, tot deze bijna kookt. Hak de chocolade fijn en plaats deze in een kom.

  6. Giet al roerend de hete slagroom bij de chocolade. Roer door totdat de chocolade is opgelost.

  7. Plaats het in de keukenmachine of gebruik een handmixer, want we gaan de ganache luchtig kloppen en als frosting gebruiken. Maak de ganache lichter door ook de roomboter toe te voegen.

  8. Ga verder met het maken van de kaneelstengels. Snijd de plakjes bladerdeeg in reepjes en plaats ze op een ovenplaat, bekleed met bakpapier.

  9. Bestrijk de bladerdeegreepjes met ei en prik ze vervolgens met een vork in. Strooi daarna de kaneelpoeder en suiker over het bladerdeeg heen.

  10. Bak het 10 a 15 minuten af in de voorverwarmde oven (op 200 graden).

  11. Tot slot: verdeel de ganache over de muffins en garneer eventueel met wat extra sinaasappelrasp. Serveer met de kaneelstengels erbij.

  12. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.