3 minuten

Sjieke erwtensoep van de Dik Trom Erwt

Chef-kok Leon Mazairac geeft een unieke draai aan de traditionele erwtensoep met de Dik Tromerwt. De toevoeging van gerookte paling, hertenham en coquille brengt een verfijnde smaakervaring aan dit Nederlandse klassieke gerecht.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de soep
    1/2 k
    gewelde erwten (dik trom erwt)
  • 1,5 l
    gevogelte bouillon
  • 1
    wortel
  • 1
    ui
  • 1
    teen knoflook
  • peper en zout
  • boter
  • 100 gr
    gerookt spek
  • Voor de vulling
    50 gr
    gerookte paling
  • 50 gr
    gerookte hertenham
  • 30 gr
    rauwe coquille (St. Jacques) in plakjes
  • knapperige croutons
  • diverse kruiden
  1. Kook de erwten gaar met spek en peper en zout in de bouillon. Snijd de wortel, ui en knoflook in kleine stukjes en voeg dit toe aan de bouillon. 

  2. Zodra het gaar is, verwijder je het spek en snijd het in kleine stukken. Bak vervolgens de spekjes krokant in de pan en voeg wat zout en peper toe. 

  3. Snijd de gerookte paling, hertenham en coquille in kleine stukjes. Leg dit onderin een warme soepkom.

  4. Maak de garnituur af met kruiden, een paar knapperige brood croutons en de knapperige spekjes. Giet aan tafel de hete soep er overheen.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.