Sjieke erwtensoep van de Dik Trom Erwt
Chef-kok Leon Mazairac geeft een unieke draai aan de traditionele erwtensoep met de Dik Tromerwt. De toevoeging van gerookte paling, hertenham en coquille brengt een verfijnde smaakervaring aan dit Nederlandse klassieke gerecht.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de soep1/2 kgewelde erwten (dik trom erwt)
-
1,5 lgevogelte bouillon
-
1wortel
-
1ui
-
1teen knoflook
-
•peper en zout
-
•boter
-
100 grgerookt spek
-
Voor de vulling50 grgerookte paling
-
50 grgerookte hertenham
-
30 grrauwe coquille (St. Jacques) in plakjes
-
•knapperige croutons
-
•diverse kruiden
-
Kook de erwten gaar met spek en peper en zout in de bouillon. Snijd de wortel, ui en knoflook in kleine stukjes en voeg dit toe aan de bouillon.
-
Zodra het gaar is, verwijder je het spek en snijd het in kleine stukken. Bak vervolgens de spekjes krokant in de pan en voeg wat zout en peper toe.
-
Snijd de gerookte paling, hertenham en coquille in kleine stukjes. Leg dit onderin een warme soepkom.
-
Maak de garnituur af met kruiden, een paar knapperige brood croutons en de knapperige spekjes. Giet aan tafel de hete soep er overheen.
- Eet smakelijk!