
Sla gevuld met rijst, oesterzwam, radijs en gochujang saus
Gevulde sla blaadjes, heb je dat al eens gemaakt? Kok Jetske van den Elsen vult het met geroosterde oesterzwam, rijst, zoetzure radijs en een pittig sausje. Een ideaal gerecht voor als je gasten hebt, want iedereen kan zelf opscheppen wat diegene lekker vindt.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
Voor de oesterzwam:400 groesterzwam
-
150 grgekookte witte rijst
-
4baby romaine sla
-
1 teenknoflook
-
2 elketjap manis
-
1 eloestersaus
-
1 elsesamolie
-
•zout
-
•olie
-
Voor de dipsaus:1 teenknoflook
-
1 elsesamolie
-
1 elpalmsuiker
-
1-2 tlgochujang
-
1/2-1 tlwitte miso
-
•water
-
•sesamzaadjes
-
Voor de zoetzure radijs:6radijsjes
-
150 mlnatuurazijn
-
50 mlwater
-
1-2 elsuiker
-
•zout
-
Voor de toppings:1limoen
-
2bosui
-
1 handjeverse koriander
-
•kimchi
-
•tuinkers
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pluk de slabladeren los en spoel ze af. Scheur de oesterzwammen in stukken en leg ze in een kom. Besprenkel met olie en zout en schep goed door.
-
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de oesterzwammen over. Bak ze in 20 minuten licht krokant. Schud halverwege een keer om.
-
Maak de zoetzure radijs. Snijd de radijsjes in hele dunne schijfjes met de mandoline. Verwarm de natuurazijn met de suiker, het water en een snufje zout. Zodra suiker en zout zijn opgelost leg je de radijsjes erin. Laat dit minimaal een halfuur staan.
-
Ga verder met de dipsaus. Rasp de knoflook en verwarm in een steelpan samen met de sesamolie, palmsuiker, gochujang, miso en een klein beetje water. Roer het goed door elkaar. Als alles een geheel is haal je de saus van het vuur. Maak het af met geroosterde sesamzaadjes. Giet de dipsaus in een bakje en zet apart.
-
Maak de saus voor de oesterzwammen. Rasp de knoflook fijn. Verwarm in een steelpannetje de knoflook, ketjap, oestersaus en sesamolie. Haal de oesterzwammen uit de oven en giet de saus erover en roer goed door, zodat elk stukje oesterzwam bedekt is met de saus.
-
Hak de koriander grof, de bosui in ringen en de limoen in partjes.
-
Doe alle ingrediënten in aparte kommen: de sla, dipsaus, oesterzwammen, zoetzure radijs, rijst, bosui, tuinkers, kimchi, partjes limoen. Vul de sla bladeren naar eigen smaak.
- Geniet van je heerlijke gevulde sla blaadjes!
