2 minuten
Smeuïge dadel fudge van koffie en kardemom
Koffie en fudge is een top combi. Onze culinair schrijver Nadia Zerouali maakt dit zachte snoepgoed van dadels en dadelpitten koffie! Probeer daar maar eens van af te blijven.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 gbloem
-
50 gwitte sesamzaadjes
-
200 gdadelpasta (of ontpitte zachte dadels)
-
2 dlmilde olijfolie
-
1 eldadelpitten koffie met kardemom
-
Rooster de bloem in een koekenpan al omscheppende met een houten spatel. Bak in ongeveer 10 minuten op matig vuur licht goudbruin. Je wilt de bloem echt garen en je moet er de hele tijd bij blijven, want voordat je het weet is het verbrand en kan je opnieuw beginnen.
-
Doe de geroosterde bloem met de sesamzaadjes in een pan, zet op een laag vuur en voeg in een dun straaltje de olie beetje bij beetje onder voortdurend roeren toe.
-
Voeg als de olie is opgenomen de dadelpasta en de dadelpitten koffie toe en blijf roeren, totdat het mengsel als een deegbal loskomt van de bodem van de pan.
-
Laat afkoelen en verdeel over kleine schaaltjes. Lekker met een kopje dadelpitten koffie.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.