2 minuten

Smeuïge dadel fudge van koffie en kardemom

Koffie en fudge is een top combi. Onze culinair schrijver Nadia Zerouali maakt dit zachte snoepgoed van dadels en dadelpitten koffie! Probeer daar maar eens van af te blijven.
Gerecht Vegan
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 200 g
    bloem
  • 50 g
    witte sesamzaadjes
  • 200 g
    dadelpasta (of ontpitte zachte dadels)
  • 2 dl
    milde olijfolie
  • 1 el
    dadelpitten koffie met kardemom
  1. Rooster de bloem in een koekenpan al omscheppende met een houten spatel. Bak in ongeveer 10 minuten op matig vuur licht goudbruin. Je wilt de bloem echt garen en je moet er de hele tijd bij blijven, want voordat je het weet is het verbrand en kan je opnieuw beginnen.

  2. Doe de geroosterde bloem met de sesamzaadjes in een pan, zet op een laag vuur en voeg in een dun straaltje de olie beetje bij beetje onder voortdurend roeren toe.

  3. Voeg als de olie is opgenomen de dadelpasta en de dadelpitten koffie toe en blijf roeren, totdat het mengsel als een deegbal loskomt van de bodem van de pan.

  4. Laat afkoelen en verdeel over kleine schaaltjes. Lekker met een kopje dadelpitten koffie.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.