Kersenclafoutis met gezoete crème fraîche
3 min

Snelle kersenclafoutis

Dit taartje kan je maken met verschillend fruit: van abrikozen tot frambozen of bramen. Onze chef Ramon maakt de clafoutis met kersen. Dat kan zowel mét als zonder pit!  

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Taarten en lekkernijen

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 8
  • 500 g
    kersen (ontpit of met pit)
  • 1
    vanillepeul
  • 95 g
    suiker (75 g voor de clafoutis en 20 g voor de gezoete crème fraîche)
  • 75 g
    bloem
  • 250 ml
    melk
  • 3
    eieren
  • rasp van een sinaasappel
  • 2 g
    zout
  • 30 g
    zachte boter
  • 200 ml
    crème fraîche
  • voor het deeg
    1oo g
    suiker
  • 200 g
    boter
  • 300 g
    bloem
  • 1
    ei
  • 150 g
    suiker
  • benodigdheden
    taartvorm
  1. Begin met het maken van het deeg, snijd de boter in blokjes en meng deze met de suiker. Voeg het ei toe en kneed dit door elkaar. Doe als laatst de bloem erbij en kneed tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Rol het deeg in plastic folie en laat opstijven in de koelkast.

  2. Smeer de taartvorm in met 30 gram boter. Snijd het deeg in plakjes en verdeel deze over de taartvorm. Druk het deeg aan elkaar met je vingers. Verdeel hier de (ontpitte) kersen op. Klop de eieren los en meng dit met 75 gram suiker, sinaasappelrasp, inhoud van de vanillepeul en de bloem en voeg daar de melk aan toe. Roer het glad zodat er geen klontjes meer zijn. Giet dit over de kersen heen.

  3. Zet de taart voor ongeveer 40 minuten op 180 graden in de oven. Klop de crème fraîche met 20 gram suiker tot het bijna stevig is en serveer een flinke lepel bij de lauwwarme kersenclafoutis.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.