8 minuten

Snelle lasagne uit de pan en salade met pesto

Soms heb je van die dagen dat er te weinig uren in een dag zitten, maar je toch een lekker voedzaam gerecht op tafel wil zetten. Chef-kok Ramon Brugman heeft daar een oplossing voor; lasagne uit de pan. Snel, makkelijk en vol met groente en smaken. Smullen!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de saus
    250 gr
    rundergehakt
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    blik tomatenblokjes
  • 1
    pakje tomatensaus
  • 2 tl
    gedroogde tijm
  • 1 tl
    gedroogde oregano
  • 1
    courgette
  • 1
    rode paprika
  • 3
    stengels bleekselderij
  • 200 ml
    mascarpone of crème fraîche
  • 100 gr
    geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gr
    verse lasagnebladen (1 pak)
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Voor de pesto
    1
    plantje basilicum
  • 50 gr
    geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 gr
    geroosterde pijnboompitten
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    citroen
  • 150 ml
    olijfolie
  • zout en peper
  • Voor de salade
    1 st
    venkel
  • 1 st
    rode ui
  • little gem sla
  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Doe het in een pan samen met een schuitje olijfolie en fruit het kort aan. Voeg het gehakt toe en bak alles goed aan.

  2. Doe de tomatenblokjes en tomatenpasta bij het gehakt in de pan. Breng het geheel aan de kook, en voeg de tijm en oregano toe. Ga ondertussen verder met het snijden van de groente. 

  3. Snijd de groenten in fijne blokjes. Voeg ze toe aan de saus en breng op smaak met zout en peper. Laat het even goed door koken. Voeg vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas en de mascarpone toe.

  4. Ondertussen kun je aan de slag met de salade. Snipper de knoflook en pluk wat blaadjes basilicum. Doe de ingrediënten in een blender en pureer alles tot een mooi geheel. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Snijd de little gem sla in vieren. Snijd de rode ui en venkel in superdunne plakjes. Meng alles met de pesto.

  6. Dan ga je de lasagnebladen toevoegen. Zorg ervoor dat de saus goed kookt, scheur de lasagnebladen in stukken en voeg deze toe. Roer de lasagne goed door de saus heen en laat het 5 minuten zachtjes koken.

  7. Maak een mooi bordje op met de lasagne en salade en dan kun je genieten van dit snelle, smaakvolle gerecht!

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets