7 minuten

Macaroni met ham, kaas en een frisse koolsalade met wortel

Lekker en niet duur! Deze snelle macaroni met ham, kaas uit de pan met een koolsalade met wortel maakt onze chef-kok Ramon Brugman in opdracht van vier studenten. De jongens vroegen Ramon om ín hun studentenhuis in Enschede drie budgetvriendelijke recepten te maken. Dit is het eerste resultaat!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • Voor de macaroni
    400 gr
    macaroni
  • Voor de saus
    1 gr
    blikje tomaten puree
  • 1
    grote ui
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 250 gr
    ham in dikke plakken
  • 250 gr
    jong belegen blokjes kaas
  • Voor de salade van witte kool en wortel
    wittekool
  • winterpeen
  • 2 el
    mayonaise
  • 2 el
    augurken vocht
  • zout
  • peper
  1. Kook de macaroni volgens de beschrijving op de verpakking. Snijd dan de ui in grove stukken en zet deze aan in een scheutje olie.

  2. Voeg dan de kerrie en tomatenpuree toe. Doe daar de afgegoten macaroni bij. Roer door en voeg de hamblokjes toe.

  3. Voeg als laatste de kaas toe met eventueel een beetje kookvocht van de pasta om de saus wat smeuïger te maken. Laat de macaroni in deze saus tenminste 10 minuten staan met de deksel erop zodat de kaas goed gesmolten is.

  4. Dan de salade. Rasp de kool en wortel fijn en voeg 1 tl zout toe. Kneed het goed door.

  5. Schep het kool-wortel mengsel in een vergiet en laat het 20 minuten staan. Knijp het dan goed uit. Doe dan de mayonaise en het augurken vocht er doorheen en breng het op smaak met wat zout en peper.

  6. Geniet van je macaroni met ham, kaas en frisse koolsalade!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.