Kruidige rijst met groenten, roomkaas en makreel uit de oven
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 gzilvervliesrijst
-
1courgette
-
150 gdiepvries doperwten
-
1prei
-
1gerookte makreel
-
1rode paprika
-
150 ggerookte maiskorrels
-
200 groomkaas
-
4tomaten
-
100 ggeraspte kaas
-
•koolzaadolie
-
Voor de salade1winterpeen
-
1 bosjekoriander
-
1 bosjeplatte peterselie
-
2Spaanse pepers
-
1limoen
-
Begin met het bereiden van de ovenschotel. Snijd de prei in ringen van ongeveer een halve cm en spoel deze schoon onder koud stromend water. Kook de de rijst en verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Snijd de paprika in blokjes en de courgette in ruitjes van ongeveer 1 cm. Verhit een wok met een scheutje olie en fruit hierin de prei, paprika en de courgette.
-
Ga verder met het schoonmaken van de makreel. Snijd de makreel op de graat in en druk hem open. Verwijder de graat en pluis de makreel uit. Bak hem 2 minuten met de groenten mee in de wok. Voeg de gekookte rijst, mais en doperwten toe en roer het goed door elkaar.
-
Roer de roomkaas erdoor en verdeel het in een ovenschaal. Snijd de tomaat in plakjes en leg deze op de rijst in de ovenschaal. Verspreid de geraspte kaas over de schotel en bak in 15 à 20 min af in de voorverwarmde oven.
-
Voor de salade snijd je de winterpeen in plakjes. Bak de plakjes in ongeveer 4 minuten in een hapjespan tot ze beetgaar zijn. Snijd de pepertjes in kleine ringetjes. Snijd de koriander en peterselie fijn. Houd een deel van de peterselie apart voor de ovenschotel. Meng de winterpeen, de pepers en de kruiden in een kom. Knijp de limoen uit en voeg het sap toe aan de salade.
-
Haal de ovenschotel uit de oven en garneer met de platte peterselie. Serveer direct.
- Eet smakelijk!