7 minuten

Snelle pasta met garnalen, courgette, feta en salieboter

Zin in een snelle én heerlijke maaltijd? Maak deze pasta van onze chef-kok Sharon de Miranda met garnalen, feta, salie en courgette. Comfortfood en binnen 30 minuten op tafel!

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 gr
    verse spaghetti
  • 30
    garnalen
  • 1 á 2
    kleine bolletjes knoflook
  • 2
    Spaanse pepers
  • 100 gr
    kappertjes
  • 1 bosje
    verse salie
  • 20 gr
    roomboter
  • 1 dl
    olijfolie
  • 125 gr
    feta
  • 50 gt
    rucola
  • 1
    courgette
  • 1 bosje
    platte peterselie
  • 2
    limoenen
  • zout
  1. Maak de garnalen schoon. Garnalen die uit de diepvries komen zijn vaak al klaar voor gebruik. Gebruik je verse garnalen, verwijder dan de schaal, de staart, het darmkanaal en de kop. 

  2. Pak een hapjespan en verwarm de boter met de olijfolie. Voeg vijf blaadjes salie toe terwijl de boter smelt.

  3. Hak de knoflook fijn en snijd de pepers in dunne ringen. Voeg dit toe aan de pan en bak aan. 

  4. Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ongeveer 5 minuten tot ze roze zijn van kleur. Zet ondertussen een ruime pan met water op het vuur en voeg een snuf zout toe.

  5. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de pan samen met de kappertjes. Roer goed door elkaar. Hak de overgebleven salie fijn en voeg ook dit toe. 

  6. Als het water kookt, doe je de spaghetti erbij. Laat 4 minuten koken. Als de spaghetti gaar is schep je het met een schuimspaan direct in de pan bij de garnalen, samen met wat kookvocht.

  7. Als de pasta warm is verwijder je de pan van de warmtebron. Dan knijp je het sap van 1 limoen boven de pan uit en roer je dit erdoor.

  8. Frituur de peterselie in een pan met hete olie en laat het uitlekken op een keukenpapiertje. Besprenkel het met wat zout. 

  9. Maak de spaghetti af met gefrituurde peterselie, rucola, verkruimelde fetakaas en een partje limoen. 

  10. Geniet van je pasta met garnalen!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda