Snert en zopie
Het is winter, dus tijd voor koek-en-zopie. Zopie is in dit geval geen chocolademelk, want chef-kok Leon Mazairac en bierexpert Fiona de Lange nemen een kijkje in een fort, waar dit traditionele warme bier wordt gemaakt.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
erwtensoep500 grspliterwten
-
1/2knolselderij
-
1prei
-
2schouderkarbonades
-
2,5 lvleesbouillon
-
1slagersrookworst
-
•bladselderij
-
•grove peterselie
-
Riviersnert1 dlroom
-
1 elboter
-
•peterselie
-
1snoekbaarsfilet
-
8rivierkreeftjes
-
1citroen
-
Doe de riviersnert in een pan en verdun met room en wat citroensap.
-
Bak de snoekbaarsfilet in boter. Kook de rivierkreeftjes kort (3 min) en haal de staart leeg en eventueel de scharen.
-
Dresseer de vis en de rivierkreeft in een diep bord.
-
Giet de velouté van erwtensoep erover en serveer met een glas Zopie!
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.