Recept: Snert en Zopie

20 januari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Snert en Zopie
Het is winter, dus tijd voor koek-en-zopie. Zopie is in dit geval geen chocolademelk, want chef-kok Leon Mazairac en bierexpert Fiona de Lange nemen een kijkje in een fort, waar dit traditionele warme bier wordt gemaakt.
4 personen

Ingrediënten voor Snert en Zopie

1 liter erwtensoep 

  • 500 g spliterwten
  • 1 wortel
  • 1/2 knolselderij, in blokjes gesneden
  • 1 prei,
  • 2 schouderkarbonades
  • 2,5 liter vleesbouillon (van tablet)
  • 1 slagersrookworst
  • wat bladselderij, en grof gesneden peterselie

Voor de Riviersnert:

  • 1 dl room
  • 1 eetlepel boter
  • bosje peterselie
  • 1 snoekbaarsfilet (in 4 mooie stukken)
  • 8 rivierkreeftjes
  • een beetje citroensap

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Doe de riviersnert in een pan en verdun met room en wat citroensap.

  2. 2

    Bak de snoekbaarsfilet in boter. Kook de rivierkreeftjes kort (3 min) en haal de staart leeg en eventueel de scharen.

     

  3. 3

    Dresseer de vis en de rivierkreeft in een diep bord.

     

  4. 4

    Giet de velouté van erwtensoep erover en serveer met een glas Zopie!

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter