Snert en zopie

chef-kok
Leon Mazairac
15recept
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
5 personen

Het is winter, dus tijd voor koek-en-zopie. Zopie is in dit geval geen chocolademelk, want chef-kok Leon Mazairac en bierexpert Fiona de Lange nemen een kijkje in een fort, waar dit traditionele warme bier wordt gemaakt.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • erwtensoep
    500 gr
    spliterwten
  • 1/2
    knolselderij
  • 1
    prei
  • 2
    schouderkarbonades
  • 2,5 l
    vleesbouillon
  • 1
    slagersrookworst
  • bladselderij
  • grove peterselie
  • Riviersnert
    1 dl
    room
  • 1 el
    boter
  • peterselie
  • 1
    snoekbaarsfilet
  • 8
    rivierkreeftjes
  • 1
    citroen
  1. 1

    Doe de riviersnert in een pan en verdun met room en wat citroensap.

  2. 2

    Bak de snoekbaarsfilet in boter. Kook de rivierkreeftjes kort (3 min) en haal de staart leeg en eventueel de scharen.

     

  3. 3

    Dresseer de vis en de rivierkreeft in een diep bord.

     

  4. 4

    Giet de velouté van erwtensoep erover en serveer met een glas Zopie!

     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!