Snert en zopie
Het is winter, dus tijd voor koek-en-zopie. Zopie is in dit geval geen chocolademelk, want chef-kok Leon Mazairac en bierexpert Fiona de Lange nemen een kijkje in een fort, waar dit traditionele warme bier wordt gemaakt.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
erwtensoep500 grspliterwten
-
1/2knolselderij
-
1prei
-
2schouderkarbonades
-
2,5 lvleesbouillon
-
1slagersrookworst
-
•bladselderij
-
•grove peterselie
-
Riviersnert1 dlroom
-
1 elboter
-
•peterselie
-
1snoekbaarsfilet
-
8rivierkreeftjes
-
1citroen
-
Doe de riviersnert in een pan en verdun met room en wat citroensap.
-
Bak de snoekbaarsfilet in boter. Kook de rivierkreeftjes kort (3 min) en haal de staart leeg en eventueel de scharen.
-
Dresseer de vis en de rivierkreeft in een diep bord.
-
Giet de velouté van erwtensoep erover en serveer met een glas Zopie!
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.