Recept: Snoekbaars met lamsoor en paling

4 november 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Snoekbaars met lamsoor en paling
Culinair expert Alain Caron zakt met een bootje de Westeinderplassen af, op jacht naar snoekbaars samen met beroepsvisser Theo Rekelhof. En van de vangst bereidt hij natuurlijk een lekkere maaltijd.

Ingrediënten voor Snoekbaars met lamsoor en paling

  • 2 snoekbaarsfilets
  • 50 g paling
  • 1 bakje lamsoor
  • 100-150 g sjalotjes​
  • 50 g spek in reepjes
  • ¼ passievrucht
  • geraspte oude kaas
  • boter

 

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

Aan de slag

  1. 1

    Snij de sjalotjes in partjes en bak ze in een klontje boter glazig. Voeg het spek toe en bak dit even mee. Voeg dan de passievrucht toe.

  2. 2

    Bak de snoekbaars in boter en bak eerst de huidkant. Als deze goed is gebakken kun je de andere kant bakken tot het mooi gekleurd is.

  3. 3

    Doe de lamsoor bij de sjalotjes en het spek.

  4. 4

    Snij de paling in dunne reepjes en bak dat even mee met de sjalotjes en lamsoor.

  5. 5

    Serveer de snoekbaars op de garnituur van lamsoor en sjalot en rasp er de oude kaas over.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter