4 minuten

Verrukkelijke soesjes met chocoladedip

Super lekker, deze soesjes zonder geraffineerde suiker, maar met een speciale chocoladevulling (ook nog eens laag in suiker) en dadels. 100% suikervrij is dit recept niet, want er zit ook suiker in dadels, maar een leuk alternatief is het wel!  

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

  • (+/- 18 soesjes)
    100 ml
    water
  • 100 ml
    melk
  • 100 g
    boter
  • 100 g
    bloem
  • 200 ml
    ei (4 stuks)
  • chocoladepasta
  • 1
    handje hazelnoten
  • 1
    handje pistachenoten
  • 4
    dadels
  1. Rooster de hazelnootjes  in de oven. Start met het maken van je soesjesbeslag. Breng hiervoor 100 ml water, 100 ml melk en 100 gram boter in een pannetje aan de kook. Als het kookt voeg je 100 gram bloem aan het pannetje toe en roer je goed door. Kook het beslag in 1 minuut gaar. Als het deeg een beetje begint te glimmen is deze gaar en kan het uit de pan in een beslagkom.

  2. Voeg een voor een de eitjes toe aan het beslag. Roer het beslag glad. Doe het beslag in een spuitzak en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit hierop kleine soesjes en bak de soesjes in ongeveer 18 a 20 minuten gaar op 220 graden.

  3. Hak alvast de pistachenootjes en de hazelnootjes fijn. Haal de soezen uit de oven en druk ze in met de achter kant van een (brood)mes. Laat ze vervolgens afkoelen. Doe wat chocoladepasta in een spuitzak en spuit de pasta op in de soesjes.

  4. Snijd de dadels in dunne reepjes. Leg op iedere soes een reepje dadel. Bestrooi de soesjes met de stukjes nootjes.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.