Soesjes gevuld met chocoladepasta zonder toegevoegde suikers

Suikervrije chocoladepasta st Annaparochie
4 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
243 personen
Als je het de kinderen van Jurrian van Lenthe vraagt, gaat er niets boven een boterham met chocoladepasta. Maar de nieuwbakken vader maakte zich toch een beetje zorgen om de hoeveelheid suikers in dit broodbeleg. Daarom besloot hij het roer om te gooien en zelf een duurzame, natuurlijke chocoladepasta te maken. Daar wil chef-kok Ramon Brugman natuurlijk wel een boterhammetje van meepikken.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • (+/- 18 soesjes)
    100 ml
    water
  • 100 ml
    melk
  • 100 g
    boter
  • 100 g
    bloem
  • 200 ml
    ei (4 stuks)
  • chocoladepasta
  • 1
    handje hazelnoten
  • 1
    handje pistachenoten
  • 4
    dadels

Bereiding

  1. 1

    Start met het maken van je soesjesbeslag. Breng hiervoor 100 ml water, 100 ml melk en 100 gram boter in een pannetje aan de kook.

  2. 2

    Als het kookt voeg je 100 gram bloem aan het pannetje toe en roer je goed door. Kook het beslag in 1 minuut gaar.

  3. 3

    Haal de pan van het vuur en voeg een voor een de eitjes toe. Roer het beslag glad.

  4. 4

    Doe het beslag in een spuitzak en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit hierop doppen en bak de soesjes in ongeveer 18 a 20 minuten gaar op 220 graden.

  5. 5

    Haal ze uit de oven en druk ze in met de achter kant van een mes. Laat ze vervolgens afkoelen.

  6. 6

    Doe wat chocoladepasta in een spuitzak en spuit de soesjes vol met de pasta.

  7. 7

    Rooster de hazelnootjes en pistachenootjes en hak ze fijn.

  8. 8

    Snij de dadels in dunne reepjes. Leg op iedere soes een reepje dadel eb wat van de nootjes eroverheen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!