Soesterknolletjes a la Wellington
Onze culinair schrijver Nadia Zerouali maakt een vega variant op de beef Wellington: met knolletjes! Ook heerlijk met biet of pompoen als alternatieve vulling. Bekijk hier het recept van Nadia dat ze maakt op locatie in Soest.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
6stevige kleine Soesterknolletjes
-
350 ggemengde paddenstoelen
-
•ca. 6 teentjes (verse) knoflook
-
1mandarijn
-
•paar takjes verse tijm
-
75 gpecan noten
-
•milde olijfolie
-
rozepeperbesjes
-
•peper en zout
-
2rollen bladerdeeg (koelvers)
-
1ei
-
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Was en boen de knolletjes goed schoon en verwijder het groen.
-
Pof de knolletjes in hun geheel in de hete oven in ongeveer 30 minuten zacht en gaar. Laat afkoelen.
-
Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snij ze fijn. Pel en snij de teentjes knoflook fijn. Rasp de schil van de mandarijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Hak de pecan noten fijn.
-
Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak hierin de paddenstoelen en de knoflook ongeveer 8 minuten op matig vuur. Breng op smaak met de tijm, mandarijn, wat roze peper en flink wat peper en zout. Meng de pecan erdoor. Laat afkoelen.
-
Leg de 2 plakken bladerdeeg op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat, rol het uit tot een dunnere plak. Pel, zodra de knolletjes zijn afgekoeld, de schil eraf.
-
Verdeel het paddenstoelenmengsel in een gelijkmatige laag over 1/3 van het bladerdeeg. Leg hier de knolletjes op en rol het deeg redelijk strak op.
-
Kerf met een scherp mesje eventueel een mooi patroon op de rol. Klop het ei los en bestrijk hiermee de bladerdeegrol. Bestrooi met wat roze peperbesjes en wat grof zout.
-
Laat de rol in het midden van de hete oven (220C) in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar worden.
-
Snijd de rol in dikke plakken. Het is erg lekker met een groene salade of gestoofde wintergroenten.
- Geniet van je vega Wellington!