Soto betawi
Alec is 32 jaar oud en woont in Den Haag. Hij is getrouwd met de Marokkaans- Nederlandse Senna en samen hebben ze een dochtertje van anderhalf jaar oud. Tijdens de ramadan staat hij graag in de keuken en kookt hij het liefst Indonesisch. De ouders van Alec zijn een ware autoriteit in de Indonesische keuken. Zowel vader als moeder hebben leren koken in een vooraanstaand Indonesisch restaurant in Scheveningen. Ook Alec heeft vroeger in Indonesische restaurants gewerkt. De Indische rundersoep, Sota betawi heeft hij leren maken van zijn moeder. En maakt hij ook graag klaar tijdens de Ramadan voor hem en zijn vrouw.
Recept
Ingrediënten
-
•500 a 1 kilo rundvlees
-
Kruiden pasta3stukjes rode chili
-
10rode ui salottes
-
8teentjes knoflook
-
4theelepel witte peper
-
4 cmgember
-
4theelepel komijn
-
10Kemiri noten
-
4 cmLoas
-
Droge specerijen7kruidnagel
-
1nootmuskaat
-
4laurierblaadjes
-
3stukjes daun jeruk
-
3stengel citroengras
-
1kaneel
-
1ster anijs
-
1theelepel tumeric (kurkuma) (geelwortel)
-
500 mlkokosmelk
-
200 mlkoemelk
-
500 mlwater
-
3 elolie
-
Aanvullende materialen1tomaat
-
1lente-ui
-
1stengels bleekselderij
-
2 elgefruite uitjes
-
50emping
-
3stuk aardappel
-
50 gkool
-
5limoen
-
Maak een pasta van de rode chili, uien, knoflook, witte peper gember, komijn, noten en loas. Dit doe je door alles in een mixer te malen tot een gladde massa.
-
Verhit olie in een pan en voeg de pasta toe.
-
Voeg het vlees toe aan een pan met kokend water.
-
Voeg de kokosnootmelk toe aan de pasta, roer, voeg water toe, roer nogmaals en voeg vervolgens het citroengras, de limoenbladeren en laurierbladeren toe.
-
Voeg de aardappelen toe en breng het op smaak met zout.
-
Laat het geheel voor 30 tot 45 minuten koken waarbij je geregeld in de pan roert.
-
Net voordat je dit gerecht serveert voeg je de citroensap en de verse tomaten toe.
-
Serveer het gerecht eventueel met kroepoek en rijst en een mengsel van komkommer en tomaat.
- Eet smakelijk!