Speculaas popcorn

Speculaas popcorn voor Sint-Maarten

Zo gemaakt en super lekker! Onze chef-kok Ramon Brugman maakt popcorn met een smaakje: speculaas. Lekker om uit te delen met Sint-Maarten, maar sowieso een topsnackje natuurlijk!  

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Borrelhapje

Recept

Ingrediënten

  • 100 gr
    pofmais
  • 2 el
    zonnebloemolie
  • 50 gr
    boter
  • 1 tl
    speculaaskruiden
  • 2 el
    poedersuiker
  • 1/4 tl
    zout
  • zakjes en touwtjes om het in te doen
  1. Doe de mais met de olie in een ruime pan met deksel. Zet het vuur aan en wacht tot je de eerste mais hoort poffen. Schud dan af en toe de pan om tot je het poffen niet meer hoort.  

  2. Smelt de boter en voeg de suiker, zout en speculaaskruiden toe. Giet deze over de popcorn en roer dit door. 

  3. Strooi de popcorn op een bakplaat met bakpapier en zet deze in een oven op 170 graden voor ongeveer 14 à 18 minuten. Roer de popcorn tussentijds een keer door. 

  4. Laat het goed afkoelen en schep de popcorn in de zakjes. Doe er een touwtje om heen en klaar ben je! 

  5. Geniet van de speculaas popcorn!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.