Recept: Spruitjes stamppot en linzenburger

28 februari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Spruitjes stamppot en linzenburger
Chef-kok Sharon maakt een betaalbare maaltijd. Een stamppot met spruitjes en walnoot, geflankeerd door een zelfgemaakte en gekruide linzenburger.
4 personen

Ingrediënten voor Spruitjes stamppot en linzenburger

Ingrediënten linzenburger:

  • 400 gr gekookte linzen
  • 2 uien
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tot 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • olijfolie
  • Peper/zout       
  • 100 gr champignons

Ingrediënten stamppot:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 250 ml crème fraîche
  • 500 gr spruitjes
  • 100 gr walnoten
  • Peper/zout
  • 1 eetlepel roomboter

 

 

Wat drinken we er bij?  

Een watertje met ananas en sinaasappel

  • 1lt water, ¼ ananas, 1 sinaasappel

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Schil de aardappels en kook deze gaar. Halveer de spruitjes en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar in de roomboter en voeg er een scheutje water bij. Laat dit nog 3 minuten doorgaren. 

  2. 2

    Stamp de gekookte aardappelen samen met de crème fraîche fijn. Hak de walnoten in stukjes en roer deze samen met de spruitjes door de gestampte aardappelen. Breng de stamppot op smaak met wat peper en zout.

  3. 3

    Maal in een keukenmachine of blender de zoete aardappel, 1 ui en de linzen fijn. Voeg de kruiden en specerijen er aan toe. Plaats het mengsel in een kom en roer het ei, peper, zout en het paneermeelmeel er doorheen.

  4. 4

    Vorm 4 burgers van dit mengsel en laat het 20 minuten rusten in de koelkast. Bak de burgers in een koekenpan goud bruin ongeveer 4 min aan beide kanten. 

  5. 5

    Snij ondertussen de champignons in plakjes en de uien in halve ringen. Bak de champignons samen met de uien in een beetje olie goudbruin.

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter