Sticky spareribs

chef-kok
Ramon Brugman
Sticky spareribs
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
69 personen

Chef-kok Ramon Brugman maakt een vleesgerecht: sticky spareribs met een stamppot van spitskool, knolselderij en aardappel.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Sticky pork ribs
    2
    racks spareribs
  • 150 ml
    honing
  • 2
    grote uien
  • 6
    teentjes knoflook
  • 100 ml
    azijn
  • 2 el
    gember
  • 1 tl
    chili poeder
  • 2
    steranijs
  • 100 ml
    oestersaus
  • 3
    blad laurier
  • 1 el
    paprikapoeder
  • 1 el
    venkelzaad
  • zout en peper
  • Stamppot
    1
    knolselderij
  • 1
    spitskool
  • 6
    middelgrote aardappelen
  • 100 g
    boter
  • 150 ml
    melk
  • zout en peper

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150 graden.
     

  2. 2

    Begin met de sticky spareribs. Snij hiervoor de uien en de tenen knoflook fijn en zet deze even aan in een pan. Voeg de andere ingrediënten (honing, azijn, gember, chili poeder, steranijs, oestersaus, laurier, paprikapoeder, venkelzaad en zout en peper)  bij de ui en knoflook en  wrijf met dit mengsel de spareribs goed in. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en zet deze 3 uur in de oven op 150 graden.
     

  3. 3

    Haal ze na 3 uur uit de oven en laat ze iets afkoelen in een schaal. Let op: bewaar het baksap voor de volgende stap. Het baksap haal je door een zeef en giet je in een pan. Dit laat je inkoken totdat het een lak is geworden. Lak nu de spareribs met een kwastje totdat er overal sap op zit.
     

  4. 4

    Bak de spareribs af op 150 graden voor ongeveer 15 minuten.
     

  5. 5

    Schil de aardappelen en de knolselderij voor de stamppot. Kook de aardappelen en de knolselderij gaar in een ruime pan met een klein beetje zout.

  6. 6

    Snij de spitskool in dunnen slierten en stoof deze met een flinke klont boter gaar.
     

  7. 7

    Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp deze fijn. Voeg de spitskool toe en roer dit goed door. Voeg als laatste hier nog een klont boter aan toe met wat melk om het wat slapper te maken. Breng op smaak met zout en peper.
     

  8. 8

    Doe de stamppot in een schaal en snij de spareribs in stukken en leg ze er bovenop.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!