5 minuten

Stoofschotel chili con carne met merguez worstjes en zoetzure ui

Een echte krachtpatser. Onze chef Ramon Brugman maakt chili con carne met kruidige merguez worsten en grauwe erwten! Extra lekker met zoetzure ui en Turksbrood.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de stoof
    2
    rode uien
  • 1 teen
    knoflook
  • 5
    merguez worstjes
  • 1 tl
    gerookte paprikapoeder
  • 1 tl
    komijn
  • 1 mespunt
    karwijzaad
  • 1/2 tl
    chilipoeder
  • 150 g
    grauwe erwten (gedroogd)
  • 5
    tomaten
  • 2
    rode paprika's
  • 5
    wortels
  • Voor de zoetzure ui
    2
    rode uien
  • 50 ml
    azijn
  • 50 g
    suiker
  • 50 ml
    water
  • Extra
    4 el
    crème fraîche
  • peterselie
  • Turks brood
  1. Doe de droge grauwe erwten in een grote pan met koud water en laat het ongeveer 1 nacht wellen.

  2. Begin met het bakken van de merguez worsten, als ze aangebakken zijn haal je ze uit de pan. Snijd de uien en bak deze aan in het vet van de worsten. Hak de knoflook fijn en voeg dit samen met de specerijen toe aan de uien. 

  3. Snijd de tomaat in grove stukken en bak ze mee met de uien. Snijd de wortels en paprika's in lange dunne reepjes en voeg ze toe aan de pan. 

  4. Doe de grauwe erwten erbij en laat het minimaal 30 minuten met de deksel op de pan koken. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Snijd de merguez worsten in plakjes en voeg ze toe aan de groenten. Laat ze doorgaren in de pan. 

  6. Voor de zoetzure ui snijd je de rode ui fijn. Doe ze in een kom en voeg de azijn, suiker en water toe en laat het minimaal 10 minuten marineren. 

  7. Schep wat van de erwtenstoof in een diep bord, schep daar wat zoetzure ui op zonder vocht. Maak het af met een flinke lepel crème fraîche, wat gehakte peterselie en een stuk Turks brood.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.