Chili con carne
Sharon maakt iets lekkers voor koude dagen: Chili con carne met een champignonsalade.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
350 grundergehakt
-
1winterpeen
-
1Spaanse peper
-
2tomaten
-
1eetlepel tomatenpuree
-
400 guitgelekte kidneybonen
-
1teentje knoflook
-
1ui
-
1theelepel komijnpoeder
-
1theelepel oreganopoeder
-
1theelepel korianderpoeder
-
1gele paprika
-
250 gvet spek
-
250 gchampignons
-
1bosje peterselie
-
4kopjes zilvervliesrijst
-
•scheutje sojasaus
-
Breng de zilvervliesrijst afgedekt met 2 keer zoveel water aan de kook.
-
Roer de rijst goed door, zet het vuur zo laag mogelijk en kook de rijst in 40- 45 minuten (lees ook de verpakking) zachtjes gaar.
-
Plaats een hoge koekenpan op het vuur met het vet spek erin. Begin op laag vuur en zet het vuurtje steeds hoger. Als het vet spek niet meer schuimt zijn ze perfect krokant!
-
Snipper het uitje en hak de knoflook heel fijn. Verhit een wok en fruit hierin de gehakte knoflook en een gesnipperd uitje.
-
Schep het gehakt erdoor en bak dit rul en goudbruin.
-
Vervolgens snij je de paprika en de winterpeen in kleine blokjes. Voeg dit aan het gehakt toe samen met de korianderpoeder, komijnpoeder en de oregano.
-
Snij vervolgens de tomaten in blokjes en doe dit bij de rest in de pan.
-
Als laatste voeg je de kidneybonen en de tomatenpuree toe met een klein beetje water. Laat het even pruttelen op zacht vuur.
-
Snij de champignons in vieren en bak deze goudbruin in wat kokosolie.
-
Blus het af met een scheutje sojasaus. Hak wat peterselie fijn en roer dit door de champignons samen met wat rode uienringen.
-
Serveer de rijst met de chili con carne en de champignons.
- Eet smakelijk!