4 minuten

Stoofvlees met ui, verse kruiden en aardappelpuree

Ken je dat, ontbijtkoek in het stoofvlees? Onze chef-kok Sharon de Miranda gebruikt nieuwjaarskoek voor haar stoofpotje. Samen met aardappelpuree, verse kruiden en ui een echte traktatie.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 300 gr
    rundvlees (in blokjes)
  • 100 gr
    nieuwsjaarskoek
  • 3
    uien
  • 2
    groente bouillonblokjes
  • 1 teen
    knoflook
  • 35 gr
    roomboter
  • 2 takjes
    verse rozemarijn
  • 2 takjes
    verse tijm
  • 800 gr
    kruimige aardappels
  • 1 dl
    kookroom
  • 1 dl
    rode wijn
  • 4 el
    olijfolie
  1. Kook het vlees gaar in water met een bouillonblokje. Dit duurt ongeveer 3 uur. 

  2. Kook de aardappels gaar in een pan gezouten water. Snijd ondertussen de uien in halve ringen.

  3. Smelt 25 gr roomboter tegelijk met de uien in de pan. Hak de knoflook fijn en voeg het, samen met de rozemarijn en tijm, toe.

  4. Bak het vlees ongeveer 3 min mee en blus het af met de rode wijn en eventueel nog wat bouillon van het vlees. Verkruimel de koek erdoor en laat het ongeveer 5 min inkoken tot er een gebonden jus ontstaat. 

  5. Giet de aardappels af. Stamp daarna tot een stevige puree met de overige roomboter en de kookroom. Zet apart.

  6. Maak je bord als volgt op: eerst de puree, dan het stoofvlees en garneer het af met 1 el olijfolie per bord. 

  7. Geniet van je stoofvlees!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda