Stoofvlees met ui, verse kruiden en aardappelpuree
Ken je dat, ontbijtkoek in het stoofvlees? Onze chef-kok Sharon de Miranda gebruikt nieuwjaarskoek voor haar stoofpotje. Samen met aardappelpuree, verse kruiden en ui een echte traktatie.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 grrundvlees (in blokjes)
-
100 grnieuwsjaarskoek
-
3uien
-
2groente bouillonblokjes
-
1 teenknoflook
-
35 grroomboter
-
2 takjesverse rozemarijn
-
2 takjesverse tijm
-
800 grkruimige aardappels
-
1 dlkookroom
-
1 dlrode wijn
-
4 elolijfolie
-
Kook het vlees gaar in water met een bouillonblokje. Dit duurt ongeveer 3 uur.
-
Kook de aardappels gaar in een pan gezouten water. Snijd ondertussen de uien in halve ringen.
-
Smelt 25 gr roomboter tegelijk met de uien in de pan. Hak de knoflook fijn en voeg het, samen met de rozemarijn en tijm, toe.
-
Bak het vlees ongeveer 3 min mee en blus het af met de rode wijn en eventueel nog wat bouillon van het vlees. Verkruimel de koek erdoor en laat het ongeveer 5 min inkoken tot er een gebonden jus ontstaat.
-
Giet de aardappels af. Stamp daarna tot een stevige puree met de overige roomboter en de kookroom. Zet apart.
-
Maak je bord als volgt op: eerst de puree, dan het stoofvlees en garneer het af met 1 el olijfolie per bord.
- Geniet van je stoofvlees!