
Stoofvlees met ui, verse kruiden en aardappelpuree
Ken je dat, ontbijtkoek in het stoofvlees? Onze chef-kok Sharon de Miranda gebruikt nieuwjaarskoek voor haar stoofpotje. Samen met aardappelpuree, verse kruiden en ui een echte traktatie.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 grrundvlees (in blokjes)
-
100 grnieuwsjaarskoek
-
3uien
-
2groente bouillonblokjes
-
1 teenknoflook
-
35 grroomboter
-
2 takjesverse rozemarijn
-
2 takjesverse tijm
-
800 grkruimige aardappels
-
1 dlkookroom
-
1 dlrode wijn
-
4 elolijfolie
-
Kook het vlees gaar in water met een bouillonblokje. Dit duurt ongeveer 3 uur.
-
Kook de aardappels gaar in een pan gezouten water. Snijd ondertussen de uien in halve ringen.
-
Smelt 25 gr roomboter tegelijk met de uien in de pan. Hak de knoflook fijn en voeg het, samen met de rozemarijn en tijm, toe.
-
Bak het vlees ongeveer 3 min mee en blus het af met de rode wijn en eventueel nog wat bouillon van het vlees. Verkruimel de koek erdoor en laat het ongeveer 5 min inkoken tot er een gebonden jus ontstaat.
-
Giet de aardappels af. Stamp daarna tot een stevige puree met de overige roomboter en de kookroom. Zet apart.
-
Maak je bord als volgt op: eerst de puree, dan het stoofvlees en garneer het af met 1 el olijfolie per bord.
- Geniet van je stoofvlees!
