Strudel van spinazie en feta

Ramon maakt een snelle maaltijd, een lekkere winterse Strudel. De bekendste is natuurlijk appelstrudel, die vaak in Duitsland of Oostenrijk wordt geserveerd. Dit is flinterdun deeg gevuld met een soort appeltaartvulling. Maar Ramon maakt een Griekse variant: een strudel met een vulling van spinazie en feta.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Strudel
    1
    pak filodeeg
  • 1 kg
    diepvries spinazie
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1
    ui
  • nootmuskaat
  • 200 gr
    fetakaas
  • 1
    ei
  • Aardappel met uit en spek
    1 kg
    aardappels
  • 2
    uien
  • 1
    teentje knoflook
  • 1/2
    bosje tijm
  • 200 g
    spek
  • peper en zout
  • Citroenkwark met peer
    1
    bakje kwark
  • 1
    citroen
  • 100 g
    suiker
  • 1 el
    aardappel zetmeel
  • 1
    pak krokante koekjes
  1. Laat het filodeeg en de spinazie goed ontdooien.

  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  3. Snij de knoflook en de ui fijn en zet deze aan in een pan met een beetje olijfolie. 

  4. Knijp de spinazie goed uit zodat het meeste water eruit is.

  5. Voeg de spinazie en de nootmuskaat toe aan de pan en breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat het mengsel vervolgens afkoelen.  

  6. Leg een plak filodeeg op een droge theedoek en strijk deze in met een beetje losgeklopt ei. Doe dit tot dat je 4 lagen filodeeg hebt. 

  7. Snij de feta en meng dit door de spinazie heen. 

  8. Verdeel de spinazie op het deeg en rol deze op. Strijk het laatste deel in met ei.

  9. Leg de strudel op een bakplaat en  strijk deze in met losgeklopt ei. Bak de strudel in ongeveer 15 minuten gaar en snij er stukken van

  10. Schil de vastkokende aardappels en kook ze gaar.

  11. Snij de uien en de knoflook. Zet dit met een beetje olijfolie aan in een pan.

  12. Voeg de aardappels hieraan toe samen met een paar takjes tijm en bak de aardappels lekker bruin. Breng op smaak met zout en peper.

  13. Voor het dessert schil je de peren en snij deze in kleine blokjes.

  14. Breng de witte wijn met 100 gram suiker en vanille aan de kook en voeg hier de blokjes peer aan toe. Breng alles weer aan de kook.

  15. Meng het aardappel zetmeel met een beetje water.

  16. Voeg het zetmeel langzaam toe aan het mengsel van wijn, suiker en vanille en roer het ondertussen goed door. Als de compote de juiste dikte hebt zet je de warmtebron uit en laat je de compote afkoelen.

  17. Meng de kwark met de rasp van de citroen en de suiker.

  18. Verkruimel de koekjes.

  19. Neem een glas en doe hier een laagje compote in, daar op de kwark en dan een laagje koekkruimels.

  20. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.