Surinaamse Tjauw min met moksi meti
Recept
Ingrediënten
-
Ingrediënten kip500 gkippenbouten in stukken
-
2 eloestersaus
-
4tenen knoflook
-
4 elzoute sojasaus
-
1,5 tlverse geraspte gember
-
1bouillonblokje
-
2/3 tlzout
-
Ingrediënten varkensvlees400 gfricandeau
-
4 elketjap zout
-
1,5 tlverse geraspte gember
-
1bouillonblokje
-
1 tlzout
-
0,5 elsuiker
-
1 elcognac
-
Tjauw min500 gspaghetti
-
3fa chong kip worstjes
-
•gemarineerde fricandeau
-
2uien
-
2tenen knoflook
-
0,5 tltrassi
-
1peper
-
1 tlvijf kruidenmix
-
1paksoi
-
6 eloestersaus
-
3 elzoute ketjap
-
1bouillonblokje
-
Zoetzure komkommer1komkommer zonder schil en zaadlijsten
-
0,5rode ui
-
100 mlazijn
-
150 mlwater
-
0,5rode peper
-
5 elsuiker
-
1 tlzout
-
0,25 tlgedroogde chilipoeder
-
Snij de knoflook fijn en meng met de rest van de ingrediënten. Roer de kip erdoor en laat een nacht marineren. Verwarm de oven op 180 graden.
-
Haal de kip uit de marinade en doe hem in een oven schaal. Rooster de kip 20 minuten. Zet hierna de oven terug op 100 graden, draai de kip om en gaar de kip nog 30 minuten in de oven.
-
Snij de knoflook en meng de rest van de ingrediënten met elkaar. Marineer het vlees net als de kip 12 uur. Haal hierna het vlees uit de marinade en snij het in plakjes.
-
Snij de knoflook, ui, peper en paksoi. Kook de spaghetti, giet het af en speel koud. Laat uitlekken op een vergiet.
-
Verwarm een scheut olie in de pan. Bak hier de fricandeau in aan. Snij de worst en voeg deze toe. Bak aan met de vijfkruidenmix en trassi. Voeg nu de uien, knoflook en peper toe.
-
Bak even aan en doe de paksoi erbij en roer een paar keer om. Doe hier de gekookte spaghetti bij en bak het geheel aan. Voeg de oestersaus, zoute ketjap, en een bouillonblokje toe. Breng eventueel nog op smaak met zout.
-
Snij de komkommer, ui en rode peper. Meng de azijn met water en suiker. Breng dit aan de kook en laat afkoelen. Voeg het bij de rest van de ingrediënten en meng met elkaar. Zet een uur in de koelkast.
- Eet smakelijk!