3 minuten
Tartaar met ossenworst
Chef-kok Alain Caron maakt een heerlijke tartaar op basis van ossenworst. Culinair genieten binnen een handomdraai!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 gramrundergehakt
-
100 gramgerookte ossenworst
-
4eidooiers
-
2sjalotjes
-
1 elzalmeitjes
-
•scheutje olijfolie
-
•handje fijngesneden kleine augurken
-
1groene appel
-
1takje tijm
-
1mierikswortel
-
1 elmosterd
-
•peper en zout
-
Snijd de gerookte ossenworst fijn en meng deze met het rundergehakt.
-
Snipper de sjalotjes en meng met het vlees, samen met de mosterd, een scheutje olie, zout & peper.
-
Snijd de augurken fijn en snijd kleine blokjes van de appel. Voeg toe aan het mengsel samen met de fijngehakte tijm en een eetlepel zalmeitjes.
-
Rasp wat mierikswortel boven de bak, maar pas op dat het niet te pittig wordt.
-
Leg een grote ring op een plat bord en druk een kwart van het mengsel plat in de ring. Maak een gaatje in het midden en doe de eierdooier erop.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.