3 minuten

Tartaar met ossenworst

Chef-kok Alain Caron maakt een heerlijke tartaar op basis van ossenworst. Culinair genieten binnen een handomdraai!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 15 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 300 gram
    rundergehakt
  • 100 gram
    gerookte ossenworst
  • 4
    eidooiers
  • 2
    sjalotjes
  • 1 el
    zalmeitjes
  • scheutje olijfolie
  • handje fijngesneden kleine augurken
  • 1
    groene appel
  • 1
    takje tijm
  • 1
    mierikswortel
  • 1 el
    mosterd
  • peper en zout
  1. Snijd de gerookte ossenworst fijn en meng deze met het rundergehakt.

  2. Snipper de sjalotjes en meng met het vlees, samen met de mosterd, een scheutje olie, zout & peper.

  3. Snijd de augurken fijn en snijd kleine blokjes van de appel. Voeg toe aan het mengsel samen met de fijngehakte tijm en een eetlepel zalmeitjes.

  4. Rasp wat mierikswortel boven de bak, maar pas op dat het niet te pittig wordt.

  5. Leg een grote ring op een plat bord en druk een kwart van het mengsel plat in de ring. Maak een gaatje in het midden en doe de eierdooier erop.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.