Recept: Tarte van Onglet van Aberdeen Angus

25 april 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Tarte van Onglet van Aberdeen Angus
Op Heerlijkheid Leur vlakbij het Gelderse Wijchen verblijven bijzondere Schotse runderen: de Aberdeen Angus. Otto van Verschuer leidt chef-kok Alain Caron rond op het landgoed dat al sinds 1748 in de familie is. Eén dag per jaar is voor de runderen én de beheerder heel speciaal. De runderen gaan dan over de weg naar een andere wei. Alain mag helpen bij deze unieke gebeurtenis. Als dank bereidt Alain voor Otto en Liesbeth een heerlijke maaltijd.
4 personen

Ingrediënten voor Tarte van Onglet van Aberdeen Angus

  • 800 g Longhaas
  • 400 g kruimige aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 1 dl kalfsjus
  • 2 teentjes knoflook
  • halve stronk witlof
  • 1 courgette
  • glas melk
  • 1 dl rode wijn (merlot)
  • zout/peper

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 


 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. 2

    Prak de gekookte aardappelen en maak dit op smaak met zout en peper.

     

  3. 3

    Maak de sjalotten schoon en snipper ze fijn. Snij de courgette in heel kleine blokjes. (brunoise).

     

  4. 4

    Breng de longhaas op smaak met zout en peper.

  5. 5

    Doe in een pan een beetje olie. Bak hierin het vlees rondom bruin, zodat er een korstje op komt. 

  6. 6

    Doe ondertussen in een andere pan de sjalotjes en fruit deze aan. 

  7. 7

    Leg het vlees wanneer rondom bruin gebakken op een plaatje in de oven en laat het ongeveer 15 minuten op 160°C doorgaren. 

  8. 8

    Doe ondertussen de kalfsjus bij de sjalotjes, daarna ook de courgette en tot slot de in reepjes gesneden witlof. 

  9. 9

    Doe in de pan waar het vlees in is gebakken ongeveer een deciliter rode wijn. Kook dit in tot het bijna droog is en het een siroop is geworden.

  10. 10

    Doe de aardappelprak bij de groenten en mix dit.

  11. 11

    Maak een saus door 5 eetlepels kalfsjus aan de siroop van rode wijn toe te voegen. Voeg, wanneer de saus te dik is, een beetje water toe. 

  12. 12

    Haal het vlees uit de oven en laat even rusten. 

  13. 13

    Maak de borden als volgt op. Doe op elke bord eerst wat aardappelprak in een opmaakring. Snij het vlees in mooie plakken en leg deze over de aardappelprak.

  14. 14

    Warm de saus op en maak aan met een klein beetje olijfolie. Giet met een lepel wat saus over het gerecht.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter