Recept: Tempeh met radijsjes salade

19 april 2018
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Tempeh met radijsjes salade

Culinair schrijver Nadia Zerouali leert hoe zij zelf de vleesvervanger tempeh kan maken van Hollandse bonen. In Amsterdam gunt Sasker Scheerder haar een kijkje in dit wonderlijke proces tussen zwam en peulvruchten. En hij laat zien dat er veel mogelijk is met tempeh.

4 personen

Ingrediënten voor Tempeh met radijsjes salade

  • 2 bosjes radijsjes
  • 1 bosje lente-ui
  • ¼ bosje verse dragon
  • 2 bollen verse knoflook
  • 150 g paddenstoelen (naar keuze)
  • 150 g kerstomaatjes​
  • 1 kleine stevige lichtgroene courgette
  • 2 kleine lichtgroene Turkse pepers
  • 200 g tempeh (zelfgemaakt of van de natuurwinkel)
  • frisgroene olijfolie
  • peper en zout
  • sherryazijn

Nadia heeft eetbare tempeh bakjes van Stichting Mediamatic als ovenschaaltjes gebruikt. Thuis kan je gewone ovenvaste schaaltjes gebruiken of maak bakjes van filo- of bladerdeeg en vul deze.

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Was de radijsjes goed en verwijder het fris groene loof. Snij de radijsjes klein. Maak de lente-ui schoon en snij fijn.

  2. 2

    Pluk de blaadjes van de dragon. Halveer de knoflookbollen. Maak de paddenstoelen schoon en scheur of snij eventueel klein. 

  3. 3

    Snij de kerstomaatjes in stukjes. Snij de courgette en pepers in plakjes. Snij de tempeh in stukjes.

  4. 4

    Verdeel de groenten en tempeh naar smaak over de schaaltjes naar keuze. 

  5. 5

    Bijv. het radijsgroen met wat knoflook. De tomaatjes met flink wat zwarte peper. De courgette met de pepers. Paddenstoelen met tempeh. Besprenkel royaal met wat olijfolie en wat peper en zout.

  6. 6

     Rooster in een hete oven in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.

  7. 7

    Meng voor de salade de radijsjes met de lente-ui en de dragon. Voeg naar smaak wat olijfolie, peper en zout en wat sherry azijn toe.

  8. 8

    Serveer de salade bij de groenten met tempeh.

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter