Thaise Pad Krapow met kip en rijst en een frisse kokos smoothie
Wat staat er vandaag op het menu van chef-kok Sharon de Miranda? Dit Thais gerecht is vliegensvlug klaar: Pad Krapow van kipgehakt met rijst. Je tovert het zo op tafel. Ideaal!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de krapow400 grkipgehakt
-
2sjalotten
-
3rode pepers
-
4tenen knoflook
-
2 ellichtbruine basterdsuiker
-
2 elsojasaus
-
1 elvissaus
-
80 mlwater
-
1bouillonblokje
-
2bosjes Thaise basilicum
-
•Jasmijn rijst
-
•olie
-
4eieren
-
Voor de smoothie4bollen citroen sorbetijs
-
2 dlkokosmelk
-
1galiameloen
-
10blaadjes munt
-
Snipper de sjalotten en hak de knoflook en pepers fijn. Verhit een wok en fruit hierin de sjalotten, pepers en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak het goudbruin.
-
Voeg de suiker, sojasaus en vissaus toe en bak nog een minuut door. Blus het af met water en wacht tot het vocht wat is verdampt.
-
Kook ondertussen de rijst gaar. Pluk de bladeren van een bosje basilicum en voeg dit toe aan de pan met kipgehakt.
-
Verwarm een laagje olie in een koekenpan. Frituur één bosje basilicum krokant en bak daarna een eitje. Verwijder vervolgens de wok van de warmtebron.
-
Serveer de rijst met de Pad Krapow en maak het af met de gefrituurde basilicum.
-
Voor de smoothie: maak de meloen schoon. Mix alle ingrediënten (meloen, citroen, sorbetijs, kokosmelk en munt) in een keukenmachine of blender tot een romige smoothie.
- Geniet van je Thaise Pad Krapow!