Thaise viskoekjes met glasnoedels

Thaise viskoekjes met glasnoedels
8 min
Gerecht
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Gemiddelde waardering
109 personen
Chef-kok Ramon Brugman maakt Thaise viskoekjes met een noedelsalade. Een pareltje uit de Aziatische keuken.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Viskoekjes
    300 g
    kabeljauwfilet (vers)
  • 4
    bosuitjes
  • 1
    blaadje djeroek poeroet
  • 0,5
    bosje verse koriander
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1 tl
    vissaus
  • 1 tl
    rode currypasta
  • 1
    ei
  • 1 el
    maïzena
  • arachideolie (om in te bakken)
  • Thaise dip
    200 ml
    azijn
  • 225 g
    suiker
  • 3 tenen
    knoflook
  • 2
    rode pepers
  • 0,5 bosje
    verse koriander
  • Glasnoedelsalade
    250 g
    glasnoedels
  • 0,5
    komkommer
  • 1
    wortel
  • 1
    rode paprika
  • 1
    rode peper
  • 100 g
    edamame
  • 3
    lente uitjes
  • 0,5
    bosje verse koriander
  • 8 blaadjes
    Thaise basilicum
  • 50 g
    pinda's of cashewnoten
  • Dressing
    50 ml
    sojasaus
  • 100 ml
    oestersaus
  • 2 el
    limoensap
  • 1 cm
    verse geraspte gember
  • 1 el
    honing
  • 1 el
    sesamolie
  • 2 el
    arachideolie
  1. 1

    Voor de viskoekjes maal je de vis fijn. Snij de bosui, djeroek peroet, koriander en de knoflook fijn en voeg dit bij de vis.

  2. 2

    Voeg hier de vissaus, currypasta, ei en maïzena aan toe en roer alles goed door elkaar heen. Verdeel het vismengsel in acht stukken en maak er vervolgens met natte handen er kleine schijfjes van die geen gaten bevatten en laat de viskoekjes een half uurtje opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm een dikke laag arachideolie in een pan en bak de viskoekjes, ongeveer twee minuten per kant. Laat de viskoekjes uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Voor de Thaise dip kook je het azijn met de suiker in een pannetje. Maal/hak de knoflook en koriander en doe dit samen met de peper i het pannetje zodra het azijn kookt en breng het daarna weer aan de kook. Na ongeveer 15 a 20 minuten moet de saus ongeveer de juiste dike zijn ingekookt. Laat dit goed afkoelen en gebruik deze saus als dip voor de viskoekjes.

  5. 5

    Kook de glasnoedels zoals op de verpakking staat. Spoel ze goed koud af zodat al het zetmeel er vanaf is. Laat de glasnoedels daarna uitlekken.

  6. 6

    Snij alle groenten en kruiden behalve voor de glasnoedelsalade zo dun als je kan en meng het door de noedels.

  7. 7

    Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en meng het goed door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan de salade en hussel het door elkaar. Voor het uitserveren kan je de salade nog decoreren met aan takje koriander, limoen en de pinda’s.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!