Tiramisu met kardemom
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 8-
2eieren
-
200 gwitte basterdsuiker
-
250 gmascarpone
-
3 dlslagroom
-
3 dlsterke koffie (koud)
-
1 tlgemalen kardemom
-
1 paklange vingers
-
1/2 reeppure chocolade
-
2 elcacaopoeder
-
Scheid de eieren. Klop de eidooiers met de suiker romig en dik totdat er geen suikerkristallen meer inzitten. Roer de mascarpone erdoor.
-
Klop in een schone vetvrije kom de eiwitten schuimig en langzaam aan stijf.
-
Klop de slagroom lobbig. Rasp de chocolade fijn.
-
Meng in een grote schaal de koffie met de kardemom en het eiwit. Haal de lange vingers enkele malen door het koffie-eiwit mengsel en verdeel ze over grote glazen of schaaltjes of verdeel in 1-2 lagen over een grote vierkante schaal.
-
Verdeel het mascarponemengsel (in 1-2 lagen) erover en schep hier de lobbige room over. Garneer met de geraspte chocolade en/of cacaopoeder.
-
Je kan het direct serveren maar het is lekkerder als je het een paar uur in de koelkast laat opstijven. Serveer met een kopje koffie.
- Eet smakelijk!