Tiramisu met kardemom

culinair schrijver
Nadia Zerouali
Tiramisu
3 min
Gerecht
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
40 personen
Culinair schrijver Nadia Zerouali is in Rotterdam. Daar ontmoet ze sociaal en duurzaam ondernemer Perry van Gils. Perry is duurzaam koffieondernemer. Volgens hem moet de koffiebranche ingrijpend veranderen. 'De prijs die de koffieboeren krijgen van grote coöperaties is veel te laag, veelal onder kostprijs. Ik neem mijn koffiebonen direct af van de koffieboer, zonder coöperatie ertussen. Daarom kan ik hem een goede prijs betalen.' Het sociaal ondernemen houdt voor Perry niet op bij het importeren van de bonen. Ook faciliteert Perry een barista-opleiding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 'Het draait niet om geld, het draait om een eerlijkere, socialere maatschappij.' Nadia maakt samen met Perry een heerlijke en eerlijke variant op de klassieke tiramisu.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
8
  • 2
    eieren
  • 200 g
    witte basterdsuiker
  • 250 g
    mascarpone
  • 3 dl
    slagroom
  • 4 dl
    sterke koffie (koud)
  • 1 tl
    gemalen kardemom
  • 1 pak
    lange vingers
  • 1/2 reep
    pure chocolade
  • 2 el
    cacaopoeder
  1. 1

    Scheid de eieren. Klop de eidooiers met de suiker romig en dik totdat er geen suikerkristallen meer inzitten. Roer de mascarpone erdoor.

  2. 2

    Klop in een schone vetvrije kom de eiwitten schuimig en langzaam aan stijf.

     

  3. 3

    Klop de slagroom lobbig. Rasp de chocolade fijn.

  4. 4

    Meng in een grote schaal de koffie met de kardemom en het eiwit. Haal de lange vingers enkele malen door het koffie-eiwit mengsel en verdeel ze over grote glazen of schaaltjes of verdeel in 1-2 lagen over een grote vierkante schaal.

  5. 5

    Verdeel het mascarponemengsel (in 1-2 lagen) erover en schep hier de lobbige room over. Garneer met de geraspte chocolade en/of cacaopoeder.

  6. 6

    Je kan het direct serveren maar het is lekkerder als je het een paar uur in de koelkast laat opstijven. Serveer met een kopje koffie.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!