Canadees appelgebak met slagroom
Een lekker idee voor de paasdagen: chef-kok Sharon de Miranda maakt heerlijk Canadees appelgebak met slagroom. Met daarbij een verrassende drank: koffie met gember en honing. Gebak en koffie zijn natuurlijk ook lekker voor andere feestdagen of voor zomaar een doordeweekse dag.
Recept
Ingrediënten
-
375 gbakmeel
-
375 gdonkere basterdsuiker
-
150 ghavermout
-
50 grozijnen
-
1eetlepel kaneel
-
300 groomboter
-
5grote appels
-
1vanille stokje
-
250 mlslagroom
-
2eetlepels poedersuiker
-
1sinaasappel
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Wel de rozijnen in lauw water.
-
Schil, snijd de appels in blokjes van ongeveer 1 cm.
-
Smelt de boter en meng dit met de havermout, basterdsuiker en de bakmeel.
-
Bekleed een bakblik met bakpapier.
-
Meng de appel, rozijnen en het kaneel door elkaar.
-
Neem de helft van het beslag en bedek hiermee de bodem van het bakblik en druk dit goed aan.
-
Plaats de appels op het beslag en verkruimel de andere helft van het beslag er overheen maar druk dit niet aan. Vervolgens bak je dit 60 min af in de voorverwarmde oven.
-
Klop met een garde of met een mixer de slagroom stijf samen met de poedersuiker en de vanille uit het stokje. Als de slagroom de gewenste dikte heeft rasp je de schil van de sinaasappel op en roer je dit met een spatel er door.
-
Koffie met appeltaart en slagroom.
- Eet smakelijk!