4 minuten

Tiramisu van spekkoek, mascarpone en amandel

Tiramisu, een traditioneel dessert! Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt een eigen versie met spekkoek, kokosmelk en zoete mascarponeroom. Heerlijk kruidig en een keer wat anders voor deze kerst! In plaats van vier grote glazen, kun je er ok voor kiezen om de tiramisu's kleiner te maken.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Nagerecht

Recept

Ingrediƫnten

Aantal personen 4
  • 400 gr
    mascarpone
  • 5 dl
    slagroom
  • 500 gr
    spekkoek
  • 100 gr
    suiker
  • 1 reep
    chocolade (puur of melk)
  • 100 gr
    amandelstokjes
  • 1 tl
    kaneel
  • 1 dl
    kokosmelk
  1. Klop de slagroom met de suiker stevig. Voeg lepel voor lepel de mascarpone toe en spatel dit er doorheen.

  2. Doe het mengsel in een spuitzak. Leg in de koeling.

  3. Verkruimel de spekkoek. Pak 4 glazen en verdeel wat spekkoek over de bodem.

  4. Giet over de spekkoek 1 el kokosmelk. Spuit er daarna een laagje van de mascarponeroom overheen.

  5. Herhaal dit alles twee keer, zodat er in elk glaasje 6 lagen ontstaan.

  6. Besprenkel de glazen met de kaneel en amandelstokjes. Schraap met een mes over de onderkant van de chocoladereep. Zo ontstaan er chocoladekrullen. Leg deze bovenop het dessert. Eet smakelijk!

  7. Geniet van je tiramisu van spekkoek!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda