Tomahawksteak met chimichurri
Chef-kok Ramon Brugman kookt lekker buiten. Hij maakt een mega steak, een ‘Tomahawk’ genoemd.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Tomahawksteak1tomahawksteak
-
•zout en peper
-
Chimichurri1bosje bladpeterselie
-
1bosje bieslook
-
1bosje oregano
-
10takjes tijm
-
2 elrode wijnazijn
-
1 tlmosterd
-
1rode peper
-
4tenen knoflook
-
1ui
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Tomatensalade2stuks coeur de boeuf tomaat
-
10macadamia noten
-
15blaadjes basilicum
-
•balsamicoazijn
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Geroosterde groenten1bos bospeen
-
3puntpaprika's
-
10takjes tijm
-
1citroen
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Snij de groenten in stukken en besprenkel met olijfolie zout en peper. Rits de tijm en voeg deze ook toe. Leg enkele plakjes citroen bovenop de peen. Meng alles goed en plaats in een oven van 200 graden. Rooster de groenten ongeveer 20 min. Als de groenten gaar zijn knijp je er een citroen over uit. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
-
Kruid het vlees met zout en peper en leg deze op de barbecue . Grill hem hard aan en verplaats hem naar de (koude) kant en laat hm hier 10 minuten garen. Als hij klaar is 10 minuten laten rusten in aluminiumfolie. Snij het vlees in dunne pakken.
-
Voor de chimichurri hak je alle kruiden fijn. Snij de knoflook, rode peper en ui fijn. Doe alles samen in een kom en voeg de mosterd, azijn, olijfolie en zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en bewaar het in potjes. Is zeker een maand houdbaar in de koelkast!
-
Snij de tomaat in dunne plakken en leg deze op een bord. Snij de noten fijn en strooi deze over de tomaten. Breng op smaak met grof zeezout en peper. Leg de blaadjes basilicum er op en bedruip het geheel met olijfolie en balsamico azijn.
- Eet smakelijk!