Recept: Tomahawksteak met chimichurri

15 september 2016
Waardeer: 
(Totaal: 3 stemmen)
Stilstaand beeld van Tomahawksteak met chimichurri
Chef-kok Ramon Brugman kookt lekker buiten. Hij maakt een mega steak, een ‘Tomahawk’ genoemd…
4 personen

Ingrediënten voor Tomahawksteak met chimichurri

Tomahawksteak

  • 1 tomahawksteak,
  • zout en peper

Chimichurri

  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje oregano
  • 10 takjes tijm
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 rode peper
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie /zout/peper

Tomaten salade

  • 2 stuks coeur de boeuf tomaat
  • 10 stuks macadamia noten
  • 15 blaadjes basilicum
  • balsamico azijn, olijfolie, zout en peper

geroosterde groenten

  • 1 bos bospeen
  • 3 punt paprika's 
  • 10 takjes tijm
  • 1 citroen
  • Olijfolie ,zout en peper

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Snij de groenten in stukken en besprenkel met olijfolie zout en peper. Rits de tijm en voeg deze ook toe. Leg enkele plakjes citroen bovenop de peen. Meng alles goed en plaats in een oven van 200 graden. Rooster de groenten ongeveer 20 min.  Als de groenten gaar zijn knijp je er een citroen over uit. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

  2. 2

    Kruid het vlees met zout en peper en leg deze op de barbecue . Grill hem hard aan en verplaats hem naar de (koude) kant en laat hm hier 10 minuten garen. Als hij klaar is 10 minuten laten rusten in aluminiumfolie. Snij het vlees in dunne pakken.

  3. 3

    Voor de chimichurri hak je alle kruiden fijn. Snij de knoflook, rode peper en ui fijn. Doe alles samen in een kom en voeg de mosterd, azijn, olijfolie en zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en bewaar het in potjes. Is zeker een maand houdbaar in de koelkast! 

  4. 4

    Snij de tomaat in dunne plakken en leg deze op een bord. Snij de noten fijn en strooi deze over de tomaten. Breng op smaak met grof zeezout en peper. Leg de blaadjes basilicum er op en bedruip het geheel met olijfolie en balsamico azijn.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter