Tongscharfilet met kruiden
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4tongscharfilets (klaar gemaakt door je visboer)
-
200 mlcrème fraîche
-
•Sap van een halve limoen
-
60 gboter
-
½gele courgette
-
½groene courgette
-
1ui
-
100 gzeekraal
-
2 takjesbieslook
-
2 takjesdragon
-
2 takjesbasilicum
-
2 takjesdille
-
2 takjesmunt
-
•eetbare bloemen
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Doe 200 ml crème fraîche in een klein steelpannetje met het sap van een halve limoen en een beetje peper en zout en laat het zo’n 4 minuten inkoken. Doe dan 20 gram boter bij de pan en meng het goed door elkaar heen tot een lekkere saus.
-
Snij de courgettes in kleine blokjes (brunoise) en snipper de ui fijn.
-
Bak de gesnipperde ui in een pan met 20 gram boter en 2 eetlepels olijfolie. Als de ui glazig is voeg je de courgette toe en bak ze mooi goudbruin. Breng het op smaak met peper en zout. Haal de groenten uit de pan en zet apart.
-
Gebruik dezelfde pan met vet en voeg daar 20 gram boter aan toe met 2 eetlepels olijfolie en bak de vis met een beetje zout en peper. Bak beide kanten ongeveer 4 minuten.
-
Voor de kruidensalade snij je de bieslook in staafjes van ongeveer 1 cm en pluk van de dragon, basilicum, dille en munt de blaadjes. Meng de blaadjes en de bieslook met de zeekraal en eventueel wat eetbare bloemen door elkaar met wat peper en zout.
-
Leg midden op het bord wat courgette met ui, leg daar bovenop de tongscharfilet en daar bovenop weer wat kruidensalade. Als laatste schenk je er wat van de saus overheen en Bon a petit!
- Eet smakelijk!