Recept: Tonijn tartaar met noedelsalade

17 oktober 2016
Waardeer: 
(Totaal: 3 stemmen)
Stilstaand beeld van Tonijn tartaar met noedelsalade
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle maaltijd met tartaar van tonijn.
4 personen

Ingrediënten voor Tonijn tartaar met noedelsalade

  • 300 gram tonijn
  • Wasabipasta
  • Sojasaus naar smaak
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • Bosje Bieslook
  • 200 gr eiernoedels
  • 1 avocado
  • 1 oranje paprika
  • Baby mais
  • Notenolie
  • Lente-ui
  • Peterselie
  • Spaanse Peper
  • Zout

 

Wat drinken we er bij? Koolzuurhoudend water met gember en limoen


*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Voor de tonijn tartaar snij je eerst de tonijn in blokjes. Maak de blokjes zo klein mogelijk en plaats deze in een kom. Roer er naar smaak wat wasabipasta en sojasaus doorheen.
     

  2. 2

    Snij de bieslook fijn. Bak de sesamzaadjes in een hete koekenpan goudbruin en roer dit samen met het bieslook door de tonijntartaar heen.

  3. 3

    Kook de eiernoedels volgens verpakking gaar en spoel het koud onder koud water.

  4. 4

    Kook de babymais in licht gezouten water ongeveer 5 tot 7 min gaar.

  5. 5

    Snij de paprika, Spaanse peper en de lente-ui in dunne reepjes en hak de peterselie fijn. Ontpit de avocado en snij deze in blokjes. 

  6. 6

    Meng al deze ingrediënten (paprika, Spaanse peper, lente-ui, peterselie, avocado)  door de noedels heen. Breng het op smaak met wat notenolie en zout.

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter