Gegrild lamsvlees op tortilla en salade

chef-kok
Ramon Brugman
Gegrild lamsvlees op tortilla en salade
8 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
51 personen
Chef-kok Ramon Brugman maakt een versgebakken tortilla met gegrild lamsvlees, chipotle mayonaise (pittig!) en een salade. Daar word je meteen vrolijk van, als je het ziet én als je het proeft.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 250 g
    bloem
  • 150 ml
    water
  • 1/2 tl
    zout
  • 400 g
    lamsfilet
  • 1
    rode peper
  • 9 tenen
    knoflook
  • 3
    uien
  • 2
    rode uien
  • 3
    limoenen
  • 1 bosje
    koriander
  • 2 el
    honing
  • 100 ml
    mayonaise
  • 1 el
    crème fraîche
  • 2 tl
    chipotle (gerookte peper)
  • 1
    komkommer
  • 1
    tomaat
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

  1. 1

    Voor de tortilla meng je 250 gram bloem, 150 ml water een halve theelepel zout met een scheutje olijfolie en kneed je het tot een glad deeg.

  2. 2

    Verdeel het deeg in 4 bolletjes, dek het vervolgens af en laat het deeg 30 minuten rusten. 

  3. 3

    Rol de bolletjes uit tot een tortilla en bak ze in een droge koekenpan ongeveer 30 seconden per kant. Bewaar ze op een bord afgedekt met een theedoek.

  4. 4

    Gril het vlees op de grill gaar totdat het mooi rosé is. 

  5. 5

    Voor de uiensalsa snij je 2 rode uien in dunne ringetjes. Dit meng je met het sap van 1 limoen, een half bosje koriander, 1 rode peper, 2 eetlepels honing en een beetje zout en peper. Laat het een paar minuten goed marineren. Bak de uien vervolgens op laag vuur voor ongeveer 10 minuten.

  6. 6

    Voor de chipotle mayonaise meng je 100 ml mayonaise met 1 eetlepel crème fraîche, 2 theelepels chipotle, sap van een halve limoen. Maak de mayonaise op smaak met zout en peper. 

  7. 7

    Snij 6 tenen knoflook fijn. Doe de knoflook met “koude“olie in een pannetje en verwarm tot de teentjes lichtbruin kleuren. Giet het af en laat de knoflook uitlekken op keukenpapier. Breng het op smaak met en beetje zout.

     

  8. 8

    Snij 3 uien in halve ringen. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak de uien totdat ze lichtbruin kleuren. Haal dan de uien uit de pan en laat het afkoelen op keukenpapier en breng het op smaak met zout.  

     

  9. 9

    Snij de komkommer en de tomaat in sliertjes. Meng dit met wat blaadjes koriander en knijp 1 limoen er op uit en breng de salade op smaak met zout en peper.

     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!