Zalm in tempura met mangosalade
Chef-kok Sharon de Miranda maakt zalm in een krokant jasje en serveert dit met een frisse mangosalade, met komkommer en Spaanse peper. Lekker zomers en spicy.
Recept
Ingrediƫnten
Aantal personen 4-
300 gzalmfilet
-
250 gtempurameel
-
2eieren
-
1mango
-
1komkommer
-
1Spaanse peper
-
1rode ui
-
1sinaasappel
-
1citroen
-
4teentjes knoflook
-
2 elsesamzaad
-
1 tlvissaus
-
1 tlsojasaus
-
0,5 dlwater met bubbels
-
Snij de ui in dunne halve plakken. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sap en de rasp met de ui, vissaus en de sojasaus tot een dressing.
-
Schil de mango. Verwijder de pit en snij het vruchtvlees in dunne plakken. Vervolgens snij je de plakken in smalle reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snij de helften in 3 stukken en snij deze in dunne reepjes. Meng de komkommer met de mango en de dressing gemaakt van sinaasappel. Snij de Spaanse peper in ringen en meng deze door de salade.
-
Verwarm de sesamzaadjes in een koekenpan 2 tot 3 min tot dat ze goudbruin zijn. Meng de tempura met wat zout en de eierdooiers goed door elkaar en roer er het water met bubbels doorheen. Hak de knoflook zo fijn mogelijk en roer dit door het beslag.
-
Snij de zalmfilet in reepjes en haal deze door het beslag. Verwarm een koekenpan met een flinke laag olie en laat de stukken zalm voorzichtig in de olie glijden van ongeveer 180 graden. Bak de stukken zalm krokant.
-
Haal de zalmstukjes uit de olie en laat deze even op keukenpapier uitlekken. Maak het af met wat sap van de citroen.
- Eet smakelijk!