
Tostada met kip, chipotle saus en een frisse salade
Chef-kok Ramon Brugman maakt krokante tostada's belegd met malse kip, pittige chipotle saus en een frisse salade. Een heerlijke Mexicaanse maaltijd boordevol smaak en perfect voor een gezellige avond aan tafel!
Recept
Ingrediënten
-
8kleine tortilla's
-
200 mlolie
-
1ui
-
1,5rode peper
-
300 grkippendijfilet
-
2 tlgerookte paprikapoeder
-
1 tlkomijnpoeder
-
5tomaten
-
3limoen
-
2rode paprika's
-
1 blikjemais
-
1rode ui
-
1/3komkommer
-
2avocado
-
1/4ijsbergsla
-
150 grcrème fraîche
-
1flinke scheut chipotle tabasco
-
•zout en peper
-
Snijd de ui en kip en bak deze aan. Voeg de specerijen toe en snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg deze toe aan de kip en knijp het sap uit van één limoen. Snijd de paprika en peper in blokjes en voeg deze samen met de maïs bij de kip. Breng op smaak met zout en peper.
-
Voor de saus: Meng de crème fraîche met de hete saus en een klein beetje zout. Voor de tostadas: Verwarm de olie tot 170 graden en frituur de tortilla's aan beide kanten tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
-
Voor de salade: Snijd de rode ui in ringen en de paprika, tomaten, komkommer en ijsbergsla in blokjes. Voeg een beetje rode peper toe en breng op smaak met het sap van één limoen, zout en peper.
-
Voor de smashed avocado: Prak de avocado's en meng met de fijngesneden peper. Voeg het sap van een limoen toe en breng op smaak met zout en peper.
-
Leg alle ingrediënten in lagen op de tostada's. Serveer met partjes limoen, de chipotle saus en eventueel Spaanse witte kaas of feta.
- Geniet van je tostada's met kip!
