3 minuten

Tosti met stroop van zomerfruit

Chef-kok Leon Mazairac maakt een ambachtelijke tosti met boerenkaas, knoflook en ui. Hij maakt het af met een stroop uit Wapenveld met soya en rode peper. Bourgondisch genieten! 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de tosti
    125 ml
    perenstroop
  • krentenbrood
  • 100 gram
    oude kaas (boerenopleg)
  • 1 teentje
    knoflook
  • 1
    in ringen gesneden witte ui
  • 100 ml
    eigengemaakte ketchup
  • 1 dl
    soya
  • 1
    rood pepertje
  • Benodigdheden
    tosti-ijzer
  1. Kook de stroop in met een pepertje en de sojasaus. Zet hem apart als het een mooie, dikke stroop geworden is. 

  2. Snijd het krentenbrood in plakken. Wrijf het in met een beetje knoflook. Beleg de tosti met de kaas en lak af met de ingekookte stroop. Doe daar een plak krentenbrood bovenop en herhaal de vorige stap.

  3. Rooster in een tosti-ijzer (niet te hard aandrukken) of eventueel in de oven op grill-stand tot de kaas smelt! 

  4. Server er eventueel nog een frisse salade bij! 

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.