3 minuten
Tosti met stroop van zomerfruit
Chef-kok Leon Mazairac maakt een ambachtelijke tosti met boerenkaas, knoflook en ui. Hij maakt het af met een stroop uit Wapenveld met soya en rode peper. Bourgondisch genieten!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de tosti125 mlperenstroop
-
•krentenbrood
-
100 gramoude kaas (boerenopleg)
-
1 teentjeknoflook
-
1in ringen gesneden witte ui
-
100 mleigengemaakte ketchup
-
1 dlsoya
-
1rood pepertje
-
Benodigdheden•tosti-ijzer
-
Kook de stroop in met een pepertje en de sojasaus. Zet hem apart als het een mooie, dikke stroop geworden is.
-
Snijd het krentenbrood in plakken. Wrijf het in met een beetje knoflook. Beleg de tosti met de kaas en lak af met de ingekookte stroop. Doe daar een plak krentenbrood bovenop en herhaal de vorige stap.
-
Rooster in een tosti-ijzer (niet te hard aandrukken) of eventueel in de oven op grill-stand tot de kaas smelt!
-
Server er eventueel nog een frisse salade bij!
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.