4 minuten
Turkse lahmacun met tonijn, frisse ui en peterselie
Chef-kok Leon Mazairac gaat aan de slag met lahmacun, dit gerecht staat ook wel bekend als Turkse pizza. Leon serveert de pizza met dunne plakjes tonijn en een Aziatische dressing van soja, furikake, ui en peterselie.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
1lahmacun bodem
-
150 grtonijn
-
Voor de marinade2 elsoja
-
1 elsushi azijn
-
1gesnipperd uitje
-
1mespuntje Sumac
-
•een paar takjes peterselie (fijn gehakt)
-
1 tlfurikake
-
Begin met het mengen van de soja, sushi azijn en de furikake. Snijd de peterselie en de ui fijn, voeg dit toe.
-
Snijd de tonijn in dunne plakjes en leg dit gedurende 20 minuten in de marinade. Na 10 minuten even omdraaien.
-
Haal de tonijn uit de marinade en beleg de pizza met tonijn. Bestrooi de pizza met wat Sumac.
-
Leg de pizza in de oven op 250 graden voor 10-15 minuten. Rol de pizza op en serveer met traditionele sauzen of eet het zo.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.