4 minuten

Turkse lahmacun met tonijn, frisse ui en peterselie

Chef-kok Leon Mazairac gaat aan de slag met lahmacun, dit gerecht staat ook wel bekend als Turkse pizza. Leon serveert de pizza met dunne plakjes tonijn en een Aziatische dressing van soja, furikake, ui en peterselie. 

Gerecht Vis
Bereidingstijd 20 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • 1
    lahmacun bodem
  • 150 gr
    tonijn
  • Voor de marinade
    2 el
    soja
  • 1 el
    sushi azijn
  • 1
    gesnipperd uitje
  • 1
    mespuntje Sumac
  • een paar takjes peterselie (fijn gehakt)
  • 1 tl
    furikake
  1. Begin met het mengen van de soja, sushi azijn en de furikake. Snijd de peterselie en de ui fijn, voeg dit toe. 

  2. Snijd de tonijn in dunne plakjes en leg dit gedurende 20 minuten in de marinade. Na 10 minuten even omdraaien. 

  3. Haal de tonijn uit de marinade en beleg de pizza met tonijn. Bestrooi de pizza met wat Sumac.

  4. Leg de pizza in de oven op 250 graden voor 10-15 minuten. Rol de pizza op en serveer met traditionele sauzen of eet het zo.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.