Recept: Turkse pizza

2 januari 2019
Waardeer: 
(Totaal: 84 stemmen)
Stilstaand beeld van Turkse pizza

Chef-kok Ramon Brugman laat zien hoe je een Turkse pizza maakt. Zelf deeg kneden, natuurlijk zelf knoflooksaus maken en een salade bereiden. Een activiteit met een smakelijke beloning: opeten.

4 personen
10 stuks

Ingrediënten voor Turkse pizza

Ingrediënten deeg

  • 500 g bloem
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 270 ml lauw warm water
  • 30 g Griekse yoghurt
  • 1 tl zout

Ingrediënten pizzavulling

  • 400 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • 1/2 bos dille
  • 1/2 bos bladpeterselie
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • Zout en peper

*De bereiding van dit gerecht op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Ingrediënten salade

  • 1 krop ijsbergsla
  • 1/2 bos dille
  • 1/2 bos koriander
  • 1 groene paprika
  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 citroen
  • Zout en peper

 

Ingrediënten knoflooksaus

  • 200 ml mayonaise
  • 100 ml crème-fraîche
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • Zout en peper

 

Aan de slag

  1. 1

    Meng de ingrediënten en kneed (8 min) tot een glad en soepel deeg. 

  2. 2

    Maak een bal van het deeg en maak het nat met een paar druppels olie. 

  3. 3

    Doe het deeg in een kom en dek af met een theedoek. 

  4. 4

    Laat het deeg 90 minuten rijzen.

  5. 6

    Snij de ui, knoflook, paprika’s, en kruiden heel erg fijn. 

  6. 7

    Meng alle ingrediënten door de gehakt en breng op smaak met zout en peper.

  7. 8

    Let op, zet het niet in de koelkast, anders wordt de vulling te stevig en duw je het straks door het deeg heen.

  8. 9

    Haal het deeg uit de kom en duw het zachtjes een klein beetje plat. 

  9. 10

    Verdeel het deeg in 10 stukjes. 

  10. 11

    Rol een stukje deeg uit. 

  11. 12

    Verdeel de vulling in tienen en doe een deel op het uitgerolde deeg.

  12. 13

    Verdeel het eerst en maak je handen nat. 

  13. 14

    Verdeel de vulling over het deeg. 

  14. 15

    Zet een koekenpan op half vuur. 

  15. 16

    Vouw de pizza voorzichtig dubbel en leg hem in de droge koekenpan. 

  16. 17

    Vouw de pizza weer open en doe een deksel op de pan. 

  17. 18

    Bak ze ongeveer in 4 minuten gaar. 

  18. 19

    Haal de pizza uit de pan en leg ze tussen twee theedoeken. 

  19. 20

    Herhaal dit bij de rest.

  20. 21

    Voor de salade: Snij de sla fijn. 

  21. 22

    Rasp de komkommer en de paprika. 

  22. 23

    Meng door de sla met de fijn gesneden kruiden. 

  23. 24

    Knijp de citroen er op uit en breng op smaak met zout en peper. 

  24. 25

    Snij de tomaat in dunne plakjes.

  25. 26

    Hak de knoflook fijn, knijp de citroen uit en meng alles goed door elkaar. 

  26. 27

    Breng op smaak met zout en peper. 

  27. 28

    Neem nu een pizza en beleg die met de salade, plakjes tomaat en de knoflooksaus. 

Eet smakelijk!