Turkse pizza
Chef-kok Ramon Brugman laat zien hoe je een Turkse pizza maakt. Zelf deeg kneden, natuurlijk zelf knoflooksaus maken en een salade bereiden. Een activiteit met een smakelijke beloning: opeten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten deeg500 gbloem
-
•1 zakje gedroogde gist (7 gram)
-
270 mllauw warm water
-
30 gGriekse yoghurt
-
1 tlzout
-
Ingrediënten pizzavulling400 grundergehakt
-
1ui
-
2tenen knoflook
-
1 eltomatenpuree
-
1tomaat
-
•1/2 bos dille
-
1/2bos bladpeterselie
-
1rode paprika
-
1groene paprika
-
•zout en peper
-
Ingrediënten salade1krop ijsbergsla
-
•1/2 bos dille
-
•1/2 bos koriander
-
1groene paprika
-
3tomaten
-
1komkommer
-
1citroen
-
•zout en peper
-
Ingrediënten knoflooksaus200 mlmayonaise
-
100 mlcrème-fraîche
-
1citroen
-
2tenen knoflook
-
•zout en peper
-
Meng de ingrediënten en kneed (8 min) tot een glad en soepel deeg.
-
Maak een bal van het deeg en maak het nat met een paar druppels olie.
-
Doe het deeg in een kom en dek af met een theedoek.
-
Laat het deeg 90 minuten rijzen.
-
Snij de ui, knoflook, paprika’s, en kruiden heel erg fijn.
-
Meng alle ingrediënten door de gehakt en breng op smaak met zout en peper.
-
Let op, zet het niet in de koelkast, anders wordt de vulling te stevig en duw je het straks door het deeg heen.
-
Haal het deeg uit de kom en duw het zachtjes een klein beetje plat.
-
Verdeel het deeg in 10 stukjes.
-
Rol een stukje deeg uit.
-
Verdeel de vulling in tienen en doe een deel op het uitgerolde deeg.
-
Verdeel het eerst en maak je handen nat.
-
Verdeel de vulling over het deeg.
-
Zet een koekenpan op half vuur.
-
Vouw de pizza voorzichtig dubbel en leg hem in de droge koekenpan.
-
Vouw de pizza weer open en doe een deksel op de pan.
-
Bak ze ongeveer in 4 minuten gaar.
-
Haal de pizza uit de pan en leg ze tussen twee theedoeken.
-
Herhaal dit bij de rest.
-
Voor de salade: Snij de sla fijn.
-
Rasp de komkommer en de paprika.
-
Meng door de sla met de fijn gesneden kruiden.
-
Knijp de citroen er op uit en breng op smaak met zout en peper.
-
Snij de tomaat in dunne plakjes.
-
Hak de knoflook fijn, knijp de citroen uit en meng alles goed door elkaar.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Neem nu een pizza en beleg die met de salade, plakjes tomaat en de knoflooksaus.
- Eet smakelijk!