Turkse pizza

chef-kok
Ramon Brugman
Turkse pizza's (2)
11 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
138 personen

Chef-kok Ramon Brugman laat zien hoe je een Turkse pizza maakt. Zelf deeg kneden, natuurlijk zelf knoflooksaus maken en een salade bereiden. Een activiteit met een smakelijke beloning: opeten.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten deeg
    500 g
    bloem
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 270 ml
    lauw warm water
  • 30 g
    Griekse yoghurt
  • 1 tl
    zout
  • Ingrediënten pizzavulling
    400 g
    rundergehakt
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 1 el
    tomatenpuree
  • 1
    tomaat
  • 1/2 bos dille
  • 1/2
    bos bladpeterselie
  • 1
    rode paprika
  • 1
    groene paprika
  • zout en peper
  • Ingrediënten salade
    1
    krop ijsbergsla
  • 1/2 bos dille
  • 1/2 bos koriander
  • 1
    groene paprika
  • 3
    tomaten
  • 1
    komkommer
  • 1
    citroen
  • zout en peper
  • Ingrediënten knoflooksaus
    200 ml
    mayonaise
  • 100 ml
    crème-fraîche
  • 1
    citroen
  • 2
    tenen knoflook
  • zout en peper
  1. 1

    Meng de ingrediënten en kneed (8 min) tot een glad en soepel deeg. 

  2. 2

    Maak een bal van het deeg en maak het nat met een paar druppels olie. 

  3. 3

    Doe het deeg in een kom en dek af met een theedoek. 

  4. 4

    Laat het deeg 90 minuten rijzen.

  5. 5

    Snij de ui, knoflook, paprika’s, en kruiden heel erg fijn. 

  6. 6

    Meng alle ingrediënten door de gehakt en breng op smaak met zout en peper.

  7. 7

    Let op, zet het niet in de koelkast, anders wordt de vulling te stevig en duw je het straks door het deeg heen.

  8. 8

    Haal het deeg uit de kom en duw het zachtjes een klein beetje plat. 

  9. 9

    Verdeel het deeg in 10 stukjes. 

  10. 10

    Rol een stukje deeg uit. 

  11. 11

    Verdeel de vulling in tienen en doe een deel op het uitgerolde deeg.

  12. 12

    Verdeel het eerst en maak je handen nat. 

  13. 13

    Verdeel de vulling over het deeg. 

  14. 14

    Zet een koekenpan op half vuur. 

  15. 15

    Vouw de pizza voorzichtig dubbel en leg hem in de droge koekenpan. 

  16. 16

    Vouw de pizza weer open en doe een deksel op de pan. 

  17. 17

    Bak ze ongeveer in 4 minuten gaar. 

  18. 18

    Haal de pizza uit de pan en leg ze tussen twee theedoeken. 

  19. 19

    Herhaal dit bij de rest.

  20. 20

    Voor de salade: Snij de sla fijn. 

  21. 21

    Rasp de komkommer en de paprika. 

  22. 22

    Meng door de sla met de fijn gesneden kruiden. 

  23. 23

    Knijp de citroen er op uit en breng op smaak met zout en peper. 

  24. 24

    Snij de tomaat in dunne plakjes.

  25. 25

    Hak de knoflook fijn, knijp de citroen uit en meng alles goed door elkaar. 

  26. 26

    Breng op smaak met zout en peper. 

  27. 27

    Neem nu een pizza en beleg die met de salade, plakjes tomaat en de knoflooksaus. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!