Upsidedown cake ananas
Sharon maakt een cake met tropische uitstraling: een upside-downcake met ananas en rode druiven. Dit klinkt precies zoals het werkt: je bakt hem op de kop. Daarbij serveert ze een smoothie met kokoswater, avocado en sinaasappel.
Recept
Ingrediënten
-
50 groomboter
-
1ananas
-
8rode druiven
-
100 glichtbruine basterdsuiker
-
200 groomboter
-
200 gzelfrijzend bakmeel
-
200 glichtbruine basterdsuiker
-
1vanillestokje
-
2 tlkaneelpoeder
-
4eieren
-
•rasp van 1 citroen
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Mix de boter met de suiker tot een romige massa.
-
Snij het vanillestokje open en voeg de binnenkant toe aan de boter. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor, totdat het een glad mengsel wordt.
-
Spatel het zelfrijzend bakmeel er beetje bij beetje doorheen, tot al het meel is opgenomen in het beslag. Als laatste roer je de rasp van 1 citroen en de kaneelpoeder erdoor.
-
Smelt in een steelpannetje 50 gram roomboter. Maak ondertussen de ananas schoon en snij deze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Roer 100 gram lichte basterdsuiker door de boter en verdeel dit gelijkmatig op de bodem van een bakblik (blikvorm 20 bij 20).
-
Plaats hierop de ananasschijven. Let op: dit wordt de bovenkant! Vandaar de naam: upside down cake!
-
Halveer de druiven en vul de gaten tussen de ananas hiermee op.
-
Stort het beslag op de ananas met druiven en strijk het glad. Bak de cake in ca. 60 min in de voorverwarmde oven.
-
Controleer of het gaar is met een prikker: als deze er schoon uitkomt, is de cake goed.
-
Wacht 5 min en dan keer je de cake op een schaal of bord om. Na 15 min, als de karamel in de cake is gezakt, verwijder je het bakblik.
-
Serveer de taart uit met een lekkere toef slagroom!
- Eet smakelijk!