Vega courgette bootjes

Gevulde courgette
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
16 personen

Sharon de Miranda maakt een snelle maaltijd; gevulde courgette. Niet met gehakt, deze is geheel vegetarisch. Daarbij serveert ze bruschetta. Het klinkt luxe, het is heerlijk en makkelijk zelf te maken!

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 200 gr
    geweekte kikkererwten
  • 2
    courgettes
  • 1/2
    Turks brood
  • 2
    rode uien
  • 1
    teentje knoflook
  • 200 gr
    feta kaas
  • 1
    bosje peterselie
  • olijfolie
  • truffelolie
  • 1 tl
    komijnpoeder
  • 1 tl
    chilipoeder
  • 1
    limoen
  • 8
    tomaten
  • 1
    Spaanse peper
  • peper en zout
  • Water
    2
    passievruchten

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de uitgelekte kikkererwten goed af en verspreid ze op wat bakpapier in een ovenschaal. Maak de kikkererwten op smaak met de komijnpoeder, scheutje olijfolie, chilipoeder en een beetje zout naar smaak. Rooster deze vervolgens 20 tot 25 min in de oven.

  2. 2

    Snij ondertussen  de courgettes doormidden en verwijder de zaadlijst met een lepel of een parisienneboortje. Plaats de 4 halve courgettes op een ovenschaal en besprenkel deze met wat olijfolie. Vervolgens  bak je deze ongeveer 10 min af op 220 graden.

  3. 3

    Na 10 min even de kikkererwten omroeren zodat ze straks  overal egaal goudbruin en krokant zijn. Als de kikkererwten klaar zijn doe je de oven uit maar laat je de kikkererwten nog  een kleine 10 minuten nagaren.

  4. 4

    Maak de bruschetta. Snij het Turks brood in plakken van ongeveer 1 ½ cm dik leg ze op een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Strooi er wat grof zeezout naar smaak overheen en bak ze ongeveer 4 min af op 220 graden.
     

  5. 5

    Breng wat water aan de kook en snij een kruisje in de tomaten. Leg de tomaten wanneer het water kookt er ongeveer 20 seconden in. Haal ze uit het water en plaats deze in een bak met koud water. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
     

  6. 6

    Snipper de twee rode uien en voeg de helft toe aan de tomaten samen met een gehakt teentje knoflook, een fijn gesneden Spaanse peper, het sap van de limoen en een scheutje truffelolie. Hak het bosje peterselie fijn en roer de helft erdoor heen met een beetje zout naar smaak.
     

  7. 7

    Snij de feta kaas in blokje van ongeveer een halve cm en plaats ze in een ruime kom. Voeg de ander helft van de gesnipperde rode uien er aan toe en de andere helft van de gehakte peterselie. 
     

  8. 8

    Roer, vlak voor het uitserveren, de krokant gebakken kikkererwten er door. Nu is de vulling voor de courgette klaar. Tijd om de courgette te vullen.
     

  9. 9

    Maak het drankje: snij 2 passievruchten door vieren en schep deze uit in een waterkaraf van 1 liter. Voeg er koud water aan.
     

  10. 10

    Maak het bord op: leg de gevulde courgette op het bord, plaats daarop een getoaste plak Turks brood met daarop de op smaak gemaakte tomaten. Serveer uit met het drankje.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!