Vega hamburger met rode bieten
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Broodje hamburger4zachte broodjes (bolletjes)
-
3verse rode bieten
-
1 elhoning
-
1 elbalsamicoazijn
-
3 takjestijm
-
•zout en peper
-
Mierikswortelcréme200 mlcrème fraîche
-
1 elmierikswortelpuree
-
1citroen
-
1kleine ui
-
¼bos bieslook
-
¼bos peterselie
-
•zout en peper
-
zoetzure ui2rode uien
-
60 mlazijn
-
60 gsuiker
-
60 mlwater
-
afwerking100 gwalnoten
-
1granny smith (julienne gesneden)
-
100 gfeta
-
1 bakjekiemgroente
-
•little gem- of romainesla
-
•prikkers
-
Snij de zachte bolletjes doormidden en rooster ze aan de onderkant krokant.
-
Schil de rode bieten en snij ze in dunne plakjes die even dik zijn. Meng de honing met de balsamicoazijn, de tijm en een beetje zout en peper. Smeer hier de bieten plakjes mee in.
-
Stook de barbecue op en gril de plakjes ongeveer 4 minuten per kant.
-
Voor de mierikswortelcréme snipper je de ui zou fijn mogelijk. Hak de kruiden en meng alles door de crème fraîche. Voeg een paar druppels citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
-
Voor de zoetzure ui snij je de rode ui in dunne ringen. Meng de azijn met de suiker en het water en roer tot de suiker opgelost is. Leg de uienringen in het vocht en laat minimaal 10 minuten marineren.
-
Rooster de walnoten tot ze knapperig zijn. Bestrooi ze met een beetje zout en hak ze iets fijner.
-
Smeer wat van de mierikswortelcrème onder op het broodje, leg daar wat sla op, gevolgd door de gegrilde rode bieten. Dan wat kiemgroenten met zout zure rode ui en de walnotencrunch. Dan nog een lepel met de mierikswortelcrème en prik het broodje vast met een prikker.
- Eet smakelijk!