Dessert kerstdiner

culinair expert
Alain Caron
Dessert kerstdiner (176)
12 min
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
20 personen

Voor het jaarlijkse BinnensteBuiten kerstdiner maakt culinair expert Alain Caron dit jaar de laatste gang: een heerlijk dessert. Hij maakt een omelette norvégienne. Een Scandinavisch aandoende naam van een Franse chef, dat kan niet anders dan een succes zijn. Stap voor stap legt hij uit hoe je deze heerlijke ijstaart zelf kunt maken. Theesommelier Kiona Malinka schenkt bijpassende theeën. Alle losstaande gangen van het BinnensteBuiten kerstmenu staan direct na de uitzendingen op binnenstebuiten.tv, dus kies ervan wat je lekker vindt of maak het allemaal.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
8
  • 1/2 l
    vanille roomijs
  • 1/2 l
    koffie roomijs
  • 4 el
    abrikozenjam
  • 1
    naturel cake
  • Siroop
    2
    el rum of Grand Marnier
  • 4
    soep lepel water
  • 50 g
    suiker
  • Merengue
    6
    eiwitten
  • 300 g
    suiker
  • Saus
    1/2 l
    sinaasappel sap
  • 1/4 l
    mandarijn sap
  • Sap van 1 citroen
  • 200 g
    suiker
  • 4 druppels
    vanille extract
  1. 1

    Meng de Grand Marnier met het water en de suiker en laat 2 minuten koken en dan afkoelen.

  2. 2

    Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan en laat inkoken tot een dikke saus. Laat afkoelen.

  3. 3

    Snij de cake in plakjes van 3 milimeter dik en leg dit op een bakplaat of het aanrecht met plastic folie eronder. Steek met een kookring (diameter 10 cm) twee rondjes uit de cake. Dit is de bodem van de Omelette.

  4. 4

    Klop het eiwit en doe na 8 minuten de suiker er langzaam bij. Klop tot een mooie witte gladde massa. Doe het in een spuitzak en leg hem even in de koeling.

  5. 5

    Neem nu de ring met de cake en doe er wat abrikozenjam op. Vul ze met het ijs. Maak verschillende lagen met de verschillende soorten ijs. Zet een kwartiertje in de diepvries.

  6. 6

    Neem de ringen uit de vriezer en haal de ringen er vanaf. Bedek het taartje overal met de meringue. Maak eventueel mooie motieven met de spuitzak.

  7. 7

    Brand de taartjes licht met een brander.

  8. 8

    Serveer punten taart met wat van de citroensaus. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!