5 minuten

Gele courgette met truffel

Alain Caron

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    gele courgette
  • 4
    grote gele courgette bloemen
  • 150 gr
    doperwten
  • uien
  • 10 gr
    truffel
  • sap van een kleine citroen
  • 200 gr
    uien
  • 4 el
    olijfolie
  • 10 takken
    bieslook
  • zout en peper
  1. Maak ratatouille van de knoflook, tijm en de groene- en gele courgette. Snijd alles in kleine, fijne stukjes of blokjes. Mix het door elkaar.

  2. Maak heerlijke zoetzure courgette. Snijd met een schaaf dunne plakjes van een gele courgette. Kook de plakjes in een pannetje met een mix van azijn, water en suiker.

  3. Snijd de gele courgette doormidden en schep met een klein lepeltje de binnenkant van de courgette eruit. Laat een bodempje van 1 of 2 centimeter zitten, zodat de vulling er straks niet uitloopt. Bewaar de binnenkant van de courgette voor de vulling.

  4. Blancheer de doperwten in een pan met heet water.

  5. Snijd de uitjes in halve ringen en bak ze voor ongeveer 5 minuten in een pan met 2 eetlepels olijfolie. Dan kun je de truffel heel fijn snijden. Laat ze afkoelen.

  6. Voeg het gehakt, de truffel, de doperwten en de binnenkant van de courgette toe aan de pan met uien. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Laat dit voor ongeveer 8 minuten prutten.

  7. Voeg dan de rest van de olijfolie toe aan de pan en laat het 4 minuten rusten op laag vuur. 

  8. Vervolgens haal je het door een zeef.

  9. Geniet van je gevulde gele courgette met doperwt en truffel!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.