Vegan camembert in Amsterdam
Culinair expert Alain Caron ontmoet in zijn hometown Amsterdam kaasmakers Steven Rifkin en Tina da Rosa. Ze maken geen gewone kaas, maar hebben zich gewaagd aan het maken van plantaardige camembert. Steven: 'We kennen allemaal de effecten van zuivel op het klimaat. Ik ben niet lactose-intolerant en ook geen vegan, maar ik wilde wel iets maken dat beter is voor de wereld, zonder toevoegingen, zonder zuivel.' Natuurlijk maakt Alain er een lekker gerecht mee.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1plantaardige camembert
-
60 gverse truffel (zonder aarde)
-
1krop sla
-
1klein bosje waterkers
-
1krop frisée sla
-
10takjes bieslook
-
•een paar dragon blaadjes
-
3 elolijfolie
-
•het sap van een halve citroen
-
1 elbalsamico
-
1kleine truffel
-
Was en pluk het hart van een kleine krop sla (alleen het geel gebruiken!). Laat ze drogen.
-
Was een klein bosje waterkers (zonder de steeltjes).
-
Pluk de helft van de Frisée sla, gebruik alleen de gele bladeren. Was de bladeren en droog ze.
-
Snij de 10 takjes bieslook in stukjes van 5 cm.
-
Pluk de dragon blaadjes. Meng alle sla met de kruiden met 3 el olijfolie en het sap van een halve citroen. Voeg 1 el balsamico toe alsook zout en peper. Meng goed. Snij een kleine truffel heel fijn en meng met de sla.
-
Breng op smaak met zout en peper. Snij de camembert in de lengte door. Snij wat dunne plakjes van de truffel en bekleed de binnenkant van de plantaardige kaas hiermee.
-
Snij de camembert in 4 egale stukken. Leg per bord 1 stuk links op het bord, doe wat sla erbij en een grote plak boerenbrood.
- Eet smakelijk!